Türkiye

Niğde'de saldırı: 2 şehit

Niğde'de güvenlik güçlerine ateş açan saldırganlar bir asker ve bir polis memurunu şehit etti, bir kamyon şoförünü öldürdü. Saldırganlardan ikisi yakalandı, biri kaçtı. Yaralı saldırganlar gece yarısı Ankara'ya sevk edildi.

Konular: Türkiye
Kaçan saldırganı yakalamak için operasyon sürüyor. [AA]

erzurum'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan içişleri bakanı efkan âlâ, saldırganlarla ilgili "kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz. teyit ettikten sonra hangi ülke olduğunu açıklayacağız" dedi.

iki güvenlik görevlisinin şehit olduğu olay saat 11.00 sıralarında niğde ulukışla - adana otoyolunda, gedelli viyadüğünde meydana geldi. niğde valisi necmeddin kılıç'ın açıklamasına göre, "hatay'dan istanbul'a gitmek üzere bir taksi kiralayan yabancı uyruklu üç terörist, rutin yol kontrolü yapan jandarma görevlisine ateş açtı." 

anadolu ajansı'nın sorularını yanıtlayan vali kılıç, saldırganların daha sonra takviyeye gelen jandarma ve emniyet görevlilerine de ateş açtığını, yoldaki bir kamyon şoförünü öldürüp, kamyonetle kaçtıklarını anlattı. kılıç, "kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele geçirildi. şu anda bir asker, bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak üzere üç kaybımız var" diye konuştu.

valinin açıklamasına göre çatışmada sekiz asker yaralandı, bir er ve bir astsubayın durumu ağır. yaralı askerler, niğde ve kayseri'de tedaviye alındı.

'sırt çantası cephanelik gibi'

celeme deresi mevkiindeki olay yerinde incelemede bulunan niğde valisi, saldırganların beraberindeki sırt çantasında çok sayıda silah ele geçirildiğini söyledi:

"iki terörist, 1 kaleşnikof ve 2 el bombasıyla kaçmışlardı. bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kalaşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı." 

hastane önünde gerginlik

iki saldırganın tedavi gördüğü devlet hastanesi önünde gün boyu protesto gösterileri vardı. çevik kuvvet polisleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. akşam saatlerinde hastaneye girmek isteyen protestocu gruba polis biber gazı ile müdahale etti. vali necmeddin kılıç da hastaneye gelerek protestocu gruba sakin olmaları çağrısında bulundu.

ankara'ya sevk edildiler

yaralı olarak ele geçirildikten sonra niğde devlet hastanesi'nde tedavi edilen iki saldırgan, gece yarısı ambulansla hastaneden çıkartdı. saldırganlar, ambulans helikopterle ankara'ya gönderildi. saldırganlar ankara numune eğiüim ve araştırma hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

saldırganların niğde'den gönderilmesinin ardından, hastanede görev alan kayseri, aksaray, konya, kırşehir, nevşehir'den gelen çok sayıda polis ekibi görev yerlerine döndü.

başbakan: terör eylemi

başbakan tayyip erdoğan da adapazarı mitinginde konuya değindi, "ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı" ifadesini kullandı. erdoğan, üç saldırgandan ikisinin sağ olarak yakalandığını, birinin de arandığını söyledi, "saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler" dedi. 

atalay: türkiye içi değil

kırıkkale'nin bahşılı ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan başbakan yardımcısı beşir atalay da saldırının amacının seçim ortamını sabote etmek olduğunu söyledi ve türkiye dışını işaret etti:  

"ülkemizde uzun süredir terör olayı yaşanmadı ve toplum olarak bu konuda doğrusu büyük bir memnuniyet var. ama şu anlaşılıyor ki bu türkiye içi bir terör olayı değil, dışarıdan türkiye içine uzanmış, seçim ortamını zehirlemeye dönük bir terör olayıdır."

yaralı asker: el bombası da attılar

anadolu ajansı'na konuşan yaralı askerlerden biri, "biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. bir araçtan üç kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. başka bir şey hatırlamıyorum" dedi.

görgü tanığı: astsubay kamyonete gidiyordu

açılan ateş sonucu isabet alan otobüsteki görgü tanıklarından gazi sever gazetecilere olay anını anlattı. ekiplerin, otobüsü de durdurduğunu söyleyen sever, şöyle konuştu:

"otobüsün yanında beyaz brandalı bir araç vardı. onun yanında durduk. askerler aracın içine bakıyorlardı. bagajı açtılar yanılmıyorsam. hatta eşim de rahatsız oldu, ne yapıyorlar diye. o arada bir astsubay gördüm. kamyonete doğru gidiyordu. o ara zaten patladı ve makineli silahlar ateşlenmeye başladı. çocuğumu ve eşimi yere yatırdım. arkamızdaki arkadaş merak edip yerinden kalkınca vuruldu. büyük panik yaşandı. şoförümüz aracı olay yerinden uzaklaştırdı."

olayın ardından niğde - adana otobanının niğde - pozantı istikameti yaklaşık yedi saat trafiğe kapatıldı.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;