Amerika Açık

Nishikori’den büyük sürpriz

Japon tenisçi Kei Nishikori Amerik Açık yarı finalinde dünya bir numarası Novak Djokovic’i dört set sonunda yenerek finale yükseldi.

Konular: Spor, Tenis
Kei Nishikori, dünya dokuz numarasına kadar yükselmişti. [Fotoğraf: Reuters]

nishikori, grand slam tarihinde erkeklerde finale yükselen ilk asyalı sporcu oldu.

dünya 11 numarası ilk sete iyi başladı. üçüncü oyunda servis kıran 24 yaşındaki sporcu sonraki oyunda kendi servisine tutunamadı. bir kez daha djokovic’in servisini kıran nishikori, ilk seti 6/4 kazandı.

djokovic, ikinci sette oyuna ağırlığını koydu. rakibine hiç servis kırma şansı tanımayan dünya bir numarası seti 6-1 alarak durumu eşitledi.  üçüncü set büyük bir çekişmeye sahne oldu. karşılıklı birer kez servis kıran sporcular durumu 6/6’ya getirdi. seti 7/6 japon sporcu kazandı.

dördüncü sete servis kırarak giren nishikori, bu avantajını set sonuna kadar korudu. son oyunda bir kez daha servis kıran dünya 11 numarası 6/3 ile durumu 3-1’e getirdi ve finale yükseldi.

japon tenisçi, çeyrek finalde dünya üç numarası stanislas wawrinka'yı elemişti.

kei nishikori’nin grand slam’de en büyük başarısı 2012’de avustralya açık’ta elde ettiği çeyrek finaldi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;