Kürt sorunu

Öcalan: Müzakere önemlidir

HDP kongresine mesaj gönderen Abdullah Öcalan, “40 yıllık isyandan sonra artık devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadeleler ancak nitelikli bir müzakere süreci ile kalıcı bir insanlık kazanımına dönüşebilir” dedi.

Konular: Türkiye
HDP kongresinde Ertuğrul Kürkçü ve Sabahat Tuncel'in eş başkanlığa seçilmesi bekleniyor [AA]

halkların demokratik partisi'nin ankara'daki kuruluş kongresinde abdullah öcalan’ın mesajını bdp milletvekili pervin buldan okudu. öcalan imralı’da kaldığı cezaevinden gönderdiği mesajda, “hdp, ortak demokrasi mücadelemizde önemli bir tarihsel sapağa işaret etmektedir. yürüttüğümüz mücadelede yılların birikimi ve deneyiminin kaçınılmaz olarak "radikal demokrasi"ye evrileceği, elitist ve konformist siyaset anlayışının terk edilerek, tabanı ve halkı esas alan bir ortak örgütlenmeyi ikame edecek  birikimi ve enerjiyi kendinde görmelidir. 71 devrimciliği devlete isyan devrimciliğidir. 40 yıllık isyandan sonra artık devletle müzakere önemlidir. zira devrimci mücadeleler ancak nitelikli bir müzakere süreci ile kalıcı bir insanlık kazanımına dönüşebilir” dedi.

halen devam eden kongrede, bdp'den istifa eden milletvekilleri ertuğrul kürkçü ve sabahat tuncel’in eşbaşkan olmaları bekleniyor. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;