Sağlık
Organları beş kişiye nakledilecek
Ordu'da geçirdiği beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kadının organları beş kişiye nakledilecek.

giresun'un tirebolu ilçesindeki evinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tirebolu devlet hastanesi'ne kaldırılan ve yapılan ilk müdahalesinin ardından ordu'daki özel bir hastaneye sevk edilen 3 çocuk annesi nural ada'nın tedavisi sırasında beyin ölümü gerçekleşti.
doktorların görüştüğü aile organ bağışını kabul etti. bunun üzerine samsun'dan gelen uzman ekipler, ada'nın karaciğeri, böbrekleri ve kornealarını operasyonla aldı. organlar beş hastaya nakledilmek üzere samsun ve izmir'e götürüldü.
hastanenin organ nakli ve bağış koordinatörü dr. mithat yağlı gazetecilere yaptığı açıklamada, nural ada'nın beyin kanaması nedeniyle üç gün önce hastanelerine geldiğini söyledi.
ada'nın yoğun bakımda tedavisi sürdüğü sırada beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade eden yağlı, “bu organ nakli ile beş insana hayat vermiş oldular. kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
yağlı, ada'nın karaciğerinin izmir'deki bir hastaya, böbrekleri ile kornealarının ise samsun'da dört hastaya nakledileceğini belirtti.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar