Suriye'de iç savaş

'ÖSO, YPG'den 2 köy aldı'

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında savaşan ÖSO birlikleri, Twitter hesaplarından El Bab'ın doğusundaki Tel Turin ve Kara köylerini YPG'den aldığını açıkladı.

Fotoğraf: AA

fırat kalkanı harekâtı kapsamında savaşan öso birlikleri, twitter hesaplarından el bab'ın doğusundaki tel turin ve kara köylerini ypg'den aldığını açıkladı.

ypg de menbic yakınlarında bazı köylere muhalifler tarafından saldırıların gerçekleştiğini açıkladı. çoğunluğunu pkk'nın suriye kolu pyd/ypg'nin oluşturduğu suriye demokratik güçleri (sdf)'nin menbic askeri konseyi sözcüsü, reuters'a verdiği bilgide, "menbic çevresindeki köylere türk ordusu ve öso güçleri tarafından büyük bir saldırı var. menbic'in batısındaki sekiz köy ağır bombardıman altında" açıklamasını yaptı.

genelkurmay başkanlığı'ndan konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, harekâtın gidişatına dair yanıtladığı bir soruda el bâb'ın ardından bir sonraki hedefin menbic olduğunu söylemişti.

ypg, menbic'den çekildiğini iddia etmişti.

hendekler kazılıyor

tsk’nın desteğiyle fırat kalkanı harekâtı’nı başlatarak menbic’de de ypg ile cephe hattı oluşturan özgür suriye ordusu (öso), asıl hedef olan el bâb’ın işid’den temizlenmesinin ardından doğuya döndü. menbic’in en batısında, öso ile sınırda bulunan arima kasabasının çevresindeki köylerde son birkaç gündür çatışmalar sürüyor. öso, daha önce ypg’nin elinde bulunan birkaç köyü ele geçirdi.

ypg'nin bir yandan menbic’de hendekler kazdığı bilgisi de geldi. al jazeera’ye bilgi veren bölgedeki kaynaklara göre hendeklerin kazıldığı bölge civarında amerikan askerleri de görev yapıyordu.

al jazeera’ye konuşan türk diplomatik kaynakları, “menbic sadece türkiye’nin sorunu değil, öncelikle suriye’nin sorunu” ifadesini kullanarak, "ypg’nin menbic’den çekilmesi ankara için önemli ancak bir yandan öso da tutum belirlemek için abd’nin atacağı adımı bekliyor" mesajı vermişti.

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;