İşgal sonrası Afganistan

Oylar yeniden sayılacak

Afganistan’da tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan iki aday Eşref Gani ve Abdullah Abdullah oyların yeniden sayılması için anlaşmaya vardı.

Daha önce 2 Ağustos'ta yapılması planlanan yemin töreni de ileri bir tarihe ertelenecek. [Reuters]

abd dışişleri bakanı john kerry’nin arabuluculuk faaliyetleri sonucunda varılan anlaşmaya göre oy sayımı birleşmiş milletler (bm) gözetiminde yapılacak.

kerry iki liderle yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “taraflar her bir oyun yeniden sayılması ve çıkan sonuçlara saygı gösterecekleri konusunda anlaştı” ifadesini kullandı.

daha önce 2 ağustos'ta yapılması planlanan yemin töreni de ileri bir tarihe ertelendi. ancak ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

afganistan cumhurbaşkanı hamid karzai, taraflar arasında anlaşmaya varılmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

afganistan bağımsız seçim komisyonu'nun hafta içinde açıkladığı ikinci tur seçim ilk sonuçlarına göre, iki adaydan eski maliye bakanı gani oyların yüzde 56,44'ünü, abdullah abdullah ise oyların 43,56'sını almıştı. ancak abdullah, seçimleri kendisinin kazandığını söyleyerek sonuçları kabul etmemişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;