Pakistan'ın sessiz savaşı

Pakistan'da intihar saldırısı

Ülkenin kuzeybatısındaki aşiret bölgesi Bajur'da polisi hedef alan saldırıda 17 kişi yaşamını yitirirken, ölü sayısının artması bekleniyor.

Konular: Dünya

Haberin Öne Çıkanları

Pazar yerine saldırı

Üstlenen olmadı

Taliban temizlenemedi

pakistan’ın kuzeybatısında yer alan bajur bölgesinin khar kentinde güvenlik güçlerini hedef alan intihar saldırısı düzenlendi.

cuma sabahı bir intihar bombacısının, pazar yerine yakın polis kontrol noktasına düzenlediği saldırıda en az 17 kişi yaşamını yitirdi.

ölenler arasında paramiliter gruptan sekiz kişi de yer aldı.

hükümetten amerikan haber ajansı associated press’e (ap) yapılan açıklamada, taliban’a karşı mücadelesi nedeniyle devlet nişanı alan güvenlik sorumlusu fazıl rabi de saldırıda hayatını katbetti.

ölü sayısı artabilir

saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 40 sivil ve kamu görevlisi yaralanırken, ölü sayısının artacağı tahmin ediliyor.

saldırıyı henüz üstlenen grup çıkmazken, taliban’ın bölgede buna benzer eylemler gerçekleştirdiği biliniyor.

afganistan sınırında yer alan kentte pakistan birlikleri taliban’a karşı düzenli operasyonlar yürütüyor.

ancak, operasyonlar taliban’ın bölgedeki etkinliğini kırmaya yetmedi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;