Türkiye

'Peygambere hakaret' eden hesaplar engellendi

Gölbaşı Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliği'nin kararı doğrultusunda Facebook’ta Hz. Muhammed’e hakaret içerikli sayfalara erişim engellendi.

Konular: Türkiye
Facebook yüzünüzü görmese bile sizi tanıyacak.

gölbaşı sulh ceza nöbetçi hakimliği'nin kararının erişim sağlayıcılarına ulaşmasının ardından, facebook’ta hazreti muhammed'e yönelik hakaret içerikli paylaşımlara erişim engellendi. 

anadolu ajansı'nın haberine göre gölbaşı sulh ceza nöbetçi hakimliğince, cumhuriyet savcısı harun ceylan’ın açtığı soruşturma kapsamında, facebook'taki, hazreti muhammed'e hakaret içeren sayfalara erişimin engellemesine karar verildi.

telekomünikasyon iletişim başkanlığı ve erişim sağlayıcıları birliği'ne ulaşan mahkeme kararı erişim sağlayıcıları birliği tarafından facebook'a bildirildi. facebook, mahkeme kararı doğrultusunda hazreti muhammed'e yönelik hakaretlerin bulunduğu sayfalardaki içerikleri çıkararak erişimi engelledi.

gölbaşı sulh ceza nöbetçi hakimliği, açılan soruşturma kapsamında, facebook'taki, hazreti muhammed'e hakaret içeren sayfalara erişimin engellemesine hükmetmişti. mahkeme, sayfalara erişimin engellenmesi kararının uygulanmaması halinde, facebook'a erişimin engellenmesini kararlaştırmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;