Türkiye

Polis aracına bombalı tuzak

İstanbul'da AKP İl Başkanlığı önündeki motosikletin üzerine konulan bomba, polis minibüsü geçerken patladı. Saldırıda 15 polis ve bir sivil hafif yaralandı.

Haberin Öne Çıkanları

Motosiklete yerleştirildi

Ağır yaralı yok

Kuryeyle bomba gönderilmişti

Olay yeri inceleme ekipleri, geniş bir alana yayılan bomba parçalarını titizlikle aradı. [Reuters]

beyoğlu sütlüce'deki imrahor caddesi üzerinde bulunan akp il başkanlığı önünde patlama meydana geldi. saldırı, bir polis aracının parti binasıyla müstakil sanayici ve işadamları derneği (müsiad) merkezinin önünden geçişi sırasında gerçekleşti.

çevik kuvvete ait polis minibüsünde  hasara neden olan patlamada, 15 polis ve yol kenarında çalışan bir inşaat işçisi yaralandı.

saldırının duyulmasıyla sütlüce'ye çok sayıda ambulans sevk edildi, olay yeri polis ekipleri otobüs ve çevresini inceledi. ikinci bir patlama ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

beyoğlu'nda çevik kuvvet şube müdürlüğüne ait midibüse yönelik saldırıda yaralanan polis memurlarından beşi hastaneden taburcu edildi.

sütlüce imrahor caddesindeki patlamada yaralanan polis memurlarından hakan demir, salih seçkin, yusuf koçyiğit, burak ay ve sinan yongacı'nın tedavileri, şişli etfal eğitim ve araştırma hastanesinde yapıldı.

beş polis memuru, tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

çapkın: araçta 21 polis vardı

incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gelen istanbul emniyet müdürü hüseyin çapkın, uzaktan kumandalı bombanın patlatıldığını açıkladı. çapkın, "21 polisimizin içinde olduğu görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlamış görünüyor. 10 kişi yaralı. hepsi hafif yaralı, ağır yaralımız yok. çalışıyoruz. biz bunları bulacağız" diye konuştu. 

gazetecilerin patlayıcının nereye bırakıldığını sormaları üzerine çapkın, "motosikletin üzerine konulmuş gibi görünüyor" dedi. 

istanbul valisi hüseyin avni mutlu da, saldırıda plastik patlayıcı kullanıldığını söyledi.

erdoğan: en kısa sürede yakalanacaklar

türkiye başbakanı recep tayyip erdoğan ise, "istanbul'da düzenlenen saldırıyı lanetliyorum. saldırıyı düzenleyen caniler birliğimize asla kast edemeyecek, en kısa zamanda yakalanacaktır" dedi.

ak parti istanbul il başkanlığı 1 aralık 2008 tarihinde de bombalı saldırıya hedef olmuştu. kargo ile gönderilen bombanın patlaması sonucu bir polis hayatını kaybetmişti.

milliyetçi hareket partisi (mhp) genel başkanı devlet bahçeli de, beyoğlu'ndaki saldırıyı kınadığını belirterek, düzenleyicilerin ve azmettiricilerin bir an önce yakalanıp hak ettikleri cezaya çaptırılmalarını beklediğini bildirdi.

bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, türkiye'nin büyük bir felaketin, milleti acılara boğacak bir saldırının eşiğinden döndüğünü ifade etti.

kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;