Basketbol
Potada şampiyon belli oluyor
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin son maçı bu akşam oynanıyor.

şampiyonu belirleyecek maç abdi ipekçi spor salonu'nda saat 20:00'de başladı.
aynı salonda oynanan ilk iki maçı galatasaray kazanmış, fenerbahçe evindeki iki karşılaşmayı alarak seriyi son maça taşımıştı.
galatasaray'dan yapılan açıklamada 9 bin 960 biletin tamamının tükendiği, kombinelerle birlikte 11 bin 470 taraftarın maçı izlemesinin beklendiği belirtildi.
ezeli rakipler bu sezon 11'inci kez karşı karşıya gelecek. galibiyet sayılarında 5-5'lik eşitlik var.
galatasaray sezonun açılışı niteliğindeki cumhurbaşkanlığı kupası maçını kaybetmesine rağmen türkiye kupası ve euroleague finalinde rakibine üstünlüğk sağladı ve iki kupayı da müzesine götürdü.
galatasaray odeabank'in başantrenörü ekrem memnun, aa'ya yaptığı açıklamada saha avantajının kendilerinde olduğuna dikkat çekti.
memnun, "normal sezonu lider bitirmenin avantajı buydu. taraftar avantajını bu şekilde elimize geçirdik ve serinin son maçını evimizde oynayacağız. kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.
galatasaray'a takım sporlarında avrupa'nın bir numaralı kupasını kazandıran ilk teknik adam olan memnun, "bizi şampiyonluğa taşıyacak mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. abdi ipekçi'den şampiyonluk kupasıyla ayrılacağız" diye konuştu.
iki takım da ligde 11'er kez mutlu sona ulaştı. fenerbahçe son sekiz yılın şampiyonu, galatasaray'ın son şampiyonluğunun üzerinden ise tam 14 yıl geçti. fenerbahçe geçtiğimiz sezon yine final serisinde ezeli rakibine üstünlük sağlamıştı.
kaynak: al jazeera ve aa
Yorumlar