IŞİD

PYD IŞİD'e saldırıdan memnun

PYD’nin Eşbaşkanı Salih Müslim, ABD ve Arap ülkelerinin Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurmasından memnuniyet duyduğunu açıkladı. PYD, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonla da işbirliği yapmak istiyor.

Konular: Ortadoğu
PYD lideri Salih Müslim, İngiliz Avam Kamarası'nda bir konferansta konuştu. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

pkk’nın suriye kolu pyd’nin eşbaşkanı salih müslim, abd’nin idlib, deyr ez zor ve kürt yoğunluklu haseke gibi bölgelerde işid ve nusra cephesi’ne yönelik bombardımanıyla ilgili bir açıklama yaptı. müslim, “ortadoğu’daki tüm insani değerleri tehdit eden terörizm karşıtı koalisyonla işbirliği yapmayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

temmuzdan sonra işid’in ikinci kez ele geçirmeye çalıştığı kobani’deki duruma da değinen müslim, kobani’nin işid’in eline geçme riskinin sürdüğünü belirtti.

işid, temmuzda ele geçiremediği kobani'ye 20 eylül'de tekrar saldırdı. örgüt, havan ve tank topu atışları arasında kobani'ye 10 km kadar sokulurken, 138 bin suriyeli mürşitpınar'dan türkiye'ye girdi. pyd'nin silahlı kanadı ypg, kobani'nin doğusunda işid'le çatışmaların sürdüğünü açıkladı. 

kaynak: reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;