Suriye'de iç savaş

'Rakka'da 31 IŞİD üyesi öldürüldü'

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed yönetiminin kuzeydeki Rakka kentinde düzenlediği hava bombardımanında en az 31 IŞİD üyesinin öldüğünü duyurdu.

Konular: Ortadoğu
Esed rejiminin hava bombardımanından sonra ktivistler Facebook'tan bu fotoğrafları paylaştı. [Storyful]

suriye insan hakları gözlemevi’nden (sihg) yapılan açıklamada “rejim, rakka kentinin tekbe kasabasına  13 hava bombardımanı düzenledi.  en az 31 işid üyesi öldü onlarcası yaralandı” denildi.

sihg başkanı rami abdürrahman, esed rejiminin işid'i hedef alarak irak'ta örgüte hava bombardımanı düzenleyen abd'ye 'göz kırptığını' savunurken, "rejim, işid'i vurma kapastitesi olduğunu amerikalılara göstermek istiyor" yorumunu yaptı. 

"işid'i güçlü olduğu yerde vurdu"

afp'ye konuşan abdürrahman, "rejim işid'i güçlü olduğu bölgede vurdu.rejim işid siğer suriyeli muhalif gruplarla çatıştığı bölgelere müdahale etiyor. çünkü  bu bölgelerde rejimin iki muhalifi birbirlerini zayıflattığıtıyor. ne zaman biri diğerine üstün gelse hemen vuruyor" dedi. 

irak’ta musul kentini ele geçirdikten sonra kuzey irak’ın başkenti erbil’e ilerleyişi abd hava bombardımanları tarafından hızı kesilen işid, ocak ayında suriye’nin rakka kentinde kontrolü tamamen ele geçirmişti.

aslında irak'ta kurulmuş olmasına rağmen işid suriye'de tutundu.

 rakka'yı ana üs olarak kullanan işid, buradan irak'ın içlerine yöneldi. 

işid, suriye’de mumbuc, petrol zengini rakka ve irak sınırına yakın deyr ez-zor kentlerini elinde tutuyor.

irak’ta ise anbar eyaletindeki felluce ve ramadi’de etkili. son olarak musul kentini de ele geçirdi.
 

kaynak: afp, suriye insan hakları gözlemevi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;