Türkiye
Rehin şoförlerin aileleri eylemde
Musul'da rehin alınan tır şoförlerinin aileleri, şoförlerin çalıştığı, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki firmanın önünde oturma eylemi başlattı.

irak'ın musul kentinde rehin alınan tır şoförlerinin aileleri, şoförlerin çalıştığı firmanın önünde oturma eylemi başlatarak firmaya araç giriş ve çıkışlarını engelledi.
aileler adına gazetecilere açıklama yapan vehip ismailoğlu, çocukları serbest bırakılana kadar eylerine devam edeceklerini söyledi.
şoförlerin fidye verilmemesi nedeniyle serbest bırakılmadığını savunan ismailoğlu, yetkili kurumlardan yardım beklediklerini belirtti.
şoförlerin serbest bırakıldığı yönünde haberlere tepki gösteren ismailoğlu, "öyle bir tespit yok. hepsi yalan. fidye istemişler. 5 milyon dolar istiyorlar. firma bu fidyeyi vermemeye gayret gösteriyor. en son üç saat önce şoförlerden biri olan ağabeyimle görüştüm. ağabeyim ceyvan ismailoğlu bilmedikleri bir yere götürüldüklerini söyledi. şoförlerin serbest bırakılması için biz de elimizden gelen neyse yapacağız. eylemimiz şoförler gelinceye kadar sürecek" dedi.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar