Suriye'de iç savaş

Rus uçakları yardım tırlarını bombaladı

Türkiye'nin Suriye sınırı yakınlarındaki Azez ilçesi ve buradaki yardım tırları bombaların hedefi oldu. Suriyeli muhaliflere göre, Rus uçaklarının bombardımanında 7 kişi öldü, 10 yaralı var ve 20 tır da yandı.

[Fotoğraf: İHH]

kilis'in öncüpınar sınır kapısı'na beş kilometre uzaklıkta bulunan halep'in azez ilçesi, savaş uçaklarının hedefindeydi. bombardımanda buradaki yardım tırları da vuruldu. suriyeli muhaliflere göre, rus savaş uçaklarının bombardımanında en az 3 kişi hayatını kaybetti ve yaralananlar oldu. 

aa'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde ise, 7 tır şoförünün öldüğü, 10 kişinin yaralandığı ve 20 tırın yandığı belirtildi. ajansa konuşan muhalif şam cephesi'nin saha komutanlarından zekeriya karslı da, ''yardım tırlarına rus savaş uçaklarının saldırdığını'' savundu.

ihh insani yardım vakfı twitter'dan, "azez'de rus hava saldırısıyla vurulan yardım tırına ihh sivil savunma ekipleri müdahale etti" diye yazdı.

henüz saldırıyla ilgili resmi bir açıklama yok. tırların kime ait olduğu bilinmiyor.

insan hak ve hürriyetleri insani yardım vakfı (ihh) genel sekreteri yavuz dede, saldırının kendilerine yönelik olmadığını söyledi; "yardım konvoyumuza yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. bölgedeki arkadaşlarımız işlerinin başındalar. arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre ticari tırların durduğu yere yönelik bir saldırı gerçekleşmiş. saldırı sonrası bizim acil yardım ekiplerimiz bölgeye intikal ederek yangın söndürme ve can kurtarma faaliyetinde bulunmuşlardır" dedi.

azez ilçesi muhaliflerin kontrolünde. vurulan yardım tırlarının içinde de inşaat malzemesi olduğunu belirtiyorlar. azez'in bazı köyleri işid saldırılarına maruz kaldıktan sonra örgütün eline geçmişti. 

[Fotoğraf: İHH]

kaynak: reuters, ihh, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;