Türkiye

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda patlama: 1 kişi öldü

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gece meydana gelen patlamada iki temizlik görevlisi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan 30 yaşındaki Zehra Yamaç hayatını kaybetti. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

Konular: Türkiye

patlama gece 2.05'te meydana geldi. apronda yaşanan ve nedeni henüz belirlenemeyen patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden canan çelik burgucu elinden, zehra yamaç ise kafasından yaralandı. yaralanan iki kişi, marmara üniversitesi pendik eğitim ve araştırma hastanesine kaldırıldı. yaralılardan durumu ağır olan yamaç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, itfaiye de tedbir amaçlı havalimanına geldi. polis ekipleri uzun namlulu silahlarla ve çelik yeleklerle havalimanına çıkan tüm yollarda yoğun uygulama yaparak, bölgedeki araçları aramaya başladı. polis helikopteri de havadan destek veriyor.

yaralanan temizlik görevlilerinin kendi çalışanları olduğunu açıklayan pegasus firması da olayla ilgili bir açıklama yaptı. açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"sabiha gökçen havalimanı'nda saat 02.05'te, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. sabiha gökçen havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir."

istanbul valisi vasip şahin, patlamanın sebebine ilişkin incelemelerin sürdüğünü söyledi.

saldırı ihtimali

havalimanı, apron ve çevresindeki araştırmaların sürdüğü sırada, havalimanına dışardan gerçekleştirilen bir saldırı ihtimali de göz önünde tutuldu. arama çalışmalarına helikopter de destek verdi. atatürk havalimanı'ndan bölgeye emniyet genel müdürlüğü'ne ait kızılötesi kameraya sahip bell 429 tipi helikopter gönderildi. olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği nokta ve bazı uçaklardaki incelemelerini yoğunlaştırdı.

'3 patlama duyduk'

patlamanın meydana geldiği sırada havalimanında bulunan devrim saygılı, "sesler duyduk, patlama sesleri geldi. yanılmıyorsam 3 kereydi. sonra da görevlilerden öğrendik patlama olduğunu. apronda polis ekiplerini gördük, itfaiye görmedik" dedi.

seferlere devam

sabah saatlerinde, incelemelerin sürdüğü dakikalarda da uçak seferleri normal olarak devam etti.

kaynak: aa, dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;