Serie A
Salih Uçan'dan ilk gol
Roma’ya transfer olan Salih Uçan, İtalyan ekibinin Endonezya 23 yaş altı takımını 3-1 yendiği hazırlık maçında takımın ikinci golünü attı.

italya'da oynanan karşılaşmaya salih uçan ilk 11'de başladı.
maçta gol perdesi sekizinci dakikada florenzi ile açıldı. bu golden beş dakika sonra ise salih uçan farkı ikiye çıkardı.
topla ceza sahasının sağ çaprazında buluşan salih uçan'ın vuruşu kaleciyi çaresiz bıraktı. roma'da çıktığı ilk maçta golle tanışan salih uçan'ın ardından ilk yarının son dakikalarında borriello takımın son golünü attı.
56'da endonezya'dan bakri takımın tek golünü kaydetti.
roma ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini 3-1 yendi.
karşılaşma bitiminde italyan televizyonu roma channel'a konuşan as roma teknik direktörü rudi garcia, salih uçan ve ashley cole'ün sahadaki performansını çok beğendiğini söyledi.
garcia, "uçan ve cole sahada çok istekli ve inanarak oynadılar. takımın genel durumunu iyi gördüm. abd kampına kadar çok çalışmalıyız. taraftarlar endişe etmesin bu sene onlara güzel şeyler yaşatacağız" diye konuştu.
as roma takımı oyuncularından radja nainggolan, salih uçan hakkında sorulan bir soruyu "kaliteli bir oyuncu olduğu ortada. çok genç, gelecekte çok önemli bir futbolcu olabilir. umarım takıma katkı sağlar" diyerek cevapladı.
kariyerine bucaspor’da başlayan salih, 2012’de fenerbahçe’ye transfer oldu. iki sezon sarı lacivertlilerin formasını giyen 20 yaşındaki orta saha, 2014’te roma’ya iki seneliğine kiralandı. roma satın alma opsiyonunu elinde tutuyor.
kaynak: al jazeera
Yorumlar