Şampiyonlar Ligi

Şampiyonlar şampiyonu Barcelona

Barcelona Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 3-1 mağlup etti. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Katalan ekibi tarihindeki beşinci Devler Ligi kupasını müzesine götürdü.

Konular: Spor, Futbol
Barcelona ikinci yarısında zorlandığı maçı kazanmayı başardı. [Fotoğraf: AFP]

berlin olimpiyat stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı da barcelona'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

barcelona'nın golleri 4'te hırvat oyuncu ivan rakitic, 69'da uruguaylı luis suarez ve 90+7'de neymar'dan geldi. rakitic, iniesta'nın pasında ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. hırvat yıldız bu sezon devler ligi'ndeki ikinci golünü attı. suarez ise messi'nin kaleciden dönen topunu ağlara gönderdi.
 

Finalin adamı Iniesta

barcelona'nın ispanyol yıldızı andres iniesta, şampiyonlar ligi finalinin en değerli oyuncusu seçildi. 31 yaşındaki iniesta, rakitic'in attığı golde asisti yapan isim oldu. 

karşılaşmayı bitiren golü neymar attı. hızlı gelişen atakta neymar ceza sahası içinde yerden sert vurdu ve karşılaşmanın skorunu belirledi. 

juventus'un tek golünü ise 55'te morata attı. ispanyol oyuncu, tevez'in dönen şutunda topu filelerle buluşturdu.

katalan ekibi bu yıl la liga ve kral kupası'ndan sonra şampiyonlar ligi kupasını da müzesine götürmeyi başardı. avrupa'da bir yılda üç kupayı da ikinci kez kazanan ilk takım olarak tarihe geçti. 

iki takımın da tarihlerindeki sekizinci devler ligi finalinde, barcelona beşinci kupasını kazandı. juventus ise altıncı kez bir finalden eli boş ayrıldı.

karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından juventus'un deneyimli oyuncusu pirlo gözyaşlarına hakim olamadı. 

çakır'dan penaltı beklentileri

final maçında hakem cüneyt çakır düdük çaldı. ilk kez bir türk hakem şampiyonlar ligi'nde final maçını yönetti.

barcelona, topun lichtsteiner'in eline çarptığı pozisyonda, juventus da pogba'nın iki kez ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonlarda penaltı bekledi ancak cüneyt çakır oyunu devam ettirdi.

juventus'ta savunma oyuncuları italyan giorgio chiellini ve uruguaylı martin caceres sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

78'de iniesta'nın yerine oyuna giren ve sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan xavi hernandez, barcelona'daki son maçına çıktı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;