Kürt sorunu

Savcı bu kez 'tahliye' dedi

BDP'li tutuklu milletvekillerinin itirazı üzerine Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne mütalaa veren savcı, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım için 'taliye' yönünde görüş bildirdi.

Konular: BDP, Türkiye
Dördü BDP'li, biri bağımsız beş milletvekili yaklaşık 4 yıldır cezaevinde.
chp izmir milletvekili mustafa balbay'ın serbest kalmasının ardından diyarbakır 5. ağır ceza mahkemesi'ne tahliye başvurusunda bulunan ancak mahkemeden olumsuz yanıt almaları üzerine bir üst mahkemeye itirazda bulunan bdp'li gülser yıldırım ve ibrahim ayhan'ın başvuruyla ilgili mütalaasını sunan diyarbakır 6. ağır ceza mahkemesi savcısı, vekillerin tahliyesi yönünde görüş bildirdi. 
 
aynı savcıdan farklı mütalaa 
 
aynı savcı, daha önce tutuklu vekiller selma irmak, faysal sarıyıldız ve kemal aktaş için "tutukluluk hallerinin devam etmesi" yönünde görüş bildirmiş, diyarbakır 6. ağır ceza mahkemesi de, üç milletvekilinin tahliye taleplerini reddetmişti. 
 
mahkemenin bu kararına bir üst mahkeme olan diyarbakır 4. ağır ceza mahkemesi'nde itiraz eden irmak, sarıyıldız ve aktaş'ın tahliye talepleri bu mahkeme tarafından da reddedilmişti. 
 
kck tutuklusu beş milletvekili yaklaşık dört yıldır cezaevinde. 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;