Mısır'da darbe dönemi

Seçimde olağanüstü güvenlik

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülke çapında güvenliği sağlamak amacıyla polis birimlerine 182 bin askeri personel destek verecek.

Konular: Mısır, Ortadoğu
Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde darbe lideri Sisi en güçlü aday olarak görülüyor. [Fotoğraf: Reuters]

mısır ordu sözcüsü ahmed ali, “silahlı kuvvetler seçim süresince güvenliğin sağlanması amacıyla içişleri bakanlığı’na gerekli her türlü desteğin verilmesine yönelik tüm önlemleri almış ve gerekli düzenlemeleri yapmıştır” dedi.

asker ve polis birimleri seçim güvenliğinin sağlanması için ortak hareket edecek.

26-27 mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hamdin sabbahi’ye karşı yarışacak olan darbe lideri abdulfettah sisi en güçlü aday olarak gösteriliyor.

DOSYA: MISIR'DA DARBE DÖNEMİ

sisi seçimi kazanırsa, 1950'lerde cemal abdül nasır ile başlayan asker kökenli cumhurbaşkanları dizisinin son halkası olacak.

insan hakları örgütleri, askeri idarenin bağımsız medya ve muhalefet üzerinde giderek artan bir baskı oluşturduğunu belirtiyor.

mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasından bu yana mısır'da yaşanan çatışmalarda binin üzerinde kişi hayatını kaybetti ve müslüman kardeşler hareketinden yüzlerce kişi hakkında açılan davalardan idam kararları çıktı. askeri yönetim müslüman kardeşleri terör örgütü olarak ilan etmiş durumda.

ülkede en son mahkeme tarafından yargılanan 683 darbe karşıtına idam cezası verildi.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;