Türkiye
Sel Trakya'yı da vurdu
Tekirdağ Çorlu'da Devlet Hastanesi ile evler ve işyerleri sular altında. Ege ve Akdeniz'de aşırı yağış sürerken, Antalya'da kayıp altı kişiden birinin cesedine ulaşıldı.
Haberin Öne Çıkanları
Şiddetli yağış sürecek
Dört kişi hayatını kaybetti
Marmara'da da sel var

türkiye'de ege ve akdeniz bölgelerini etkileyen aşırı yağışlar, marmara bölgesi'nde de su baskınlarına neden oldu. tekirdağ'ın çorlu ilçesi'nde şiddetli yağış sonucu devlet hastanesi'ni su bastı.
hastanenin acil giriş kısmı ve zemin katının sular altında kalması nedeniyle bir süre bölüme hasta kabul edilemedi. hastane çalışanları, binaya dolan yağmur sularını tahliye etmeye çalışırken, acil hastalar tekirdağ'a sevk edildi.
çorlu genelinde kazımiye, cemaliye, nusratiye ve havuzlar mahalelerinde çoğunluğu bodrum ve zemin kat olmak üzere 85 ev ve iş yerini su bastı. bir gecekondunun duvarı su baskını nedeniyle yıkıldı, evinde uyumakta olan gönül fıçıcıoğlu yaralandı.
bağlariçi mevkisinde yolda çökme yaşanırken, seyir halindeki araçlar yollarda kaldı. bir süre kapanan yolda bazı araçlarda maddi hasar oluştu.
trakya'daki bir başka il kırklareli'nde sağanakla birlikte etkisini artıran fırtına, ağaçları devirdi ve elektrik tellerini kopardı. son 48 saatte metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğü kırklareli'nde sağanak perşembe gününe kadar etkisini sürdürecek.
istanbul'da su baskınları
öte yandan istanbul’da da aşırı yağış su baskınlarına yol açtı. arnavutköy’e bağlı durusu beldesinde onlarca ev su altında kaldı.
dere yatağına yakın bir alanda kurulu olan evlerde maddi hasar oluştu, ahırlarda boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan küçükbaş hayvanlar kurtarıldı. itfaiye ekipleri evlere dolan suları vidanjörlerle boşalttı.
biga'da evler su altında
bu arada çanakkale'nin biga ilçesi'nde de şiddetli yağış görülüyor. ilçedeki çan caddesi'ndeki bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. metrekareye 70 kilogram yağışın düştüğü ilçede birçok yolda çökme meydana geldi.
hortum evleri yıktı
akdeniz ve ege'de pazar gününden bu yana görülen yağışlar dört kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
manisa'nın gördes ilçesine bağlı kayacık beldesi'nde pazartesi öğle saatlerinde kuvvetli rüzgar ve sağanakla birlikte hortum meydana geldi. hortum sonucu gonca viran mevkisinde yer alan ve bölge sakinlerinin 'tarla damı' olarak kullandığı 15 ev zarar gördü, iki ev de çöktü.
çöken evlerden birinde bulunan 70 yaşındaki mehmet çay ile bir yaşındaki torunu mehmet umut çay yaşamını yitirdi. anne zehra umut ve babaanne naciye çay çöken evden yaralı kurtuldu.
devrilen ağacın altında kalarak öldü
balıkesir'in dursunbey ilçesi'ne bağlı güğü köyü'nde yaşayan alime atak kalın, hortum çıktığını görünce çam ağacının altına sığınmak istedi. hortumun ağacı devirmesiyle 68 yaşındaki kadın ağacın altında kalarak hayatını kaybetti.

denizli'deki köylerden biri... [aa]
şiddetli yağış nedeniyle pazartesi günü denizli'nin çameli ilçesi'ne bağlı karabayır köyü'ndeki dere taştı. meydana gelen selden ineklerini kurtarmak için ahıra giren sıdıka gümüş, suların yükselmesi sonucu boğuldu.
denizli'de sel balık çiftliklerinde maddi hasara yol açtı, birçok küçükbaş hayvan da telef oldu, petrol istasyonu ve süt fabrikaları sular altında kaldı.
yağış yalnızca kent merkezleri ve köylerde yaşayanları değil, yörükleri de etkiledi. yörük çadırlarını sel götürdü, küçükbaş hayvanlar ve yiyecekleri de suya kapıldı.
altı kişiden birinin cesedi bulundu
kuvvetli yağışın en çok etkilediği il olan antalya'da pazar gecesinden bu yana haber alınamayan altı kişi için arama çalışmaları sürüyor.
serik'e bağlı haskızılören köyü'nde meydana gelen selde kaybolan kadınlardan birinin cesedine ulaşıldı. ayşe beşbaş, hulusi kutlu, fatma kutlu, hasan bulut, meryem çelik ve süllü çelik sel sularına kapılmıştı.
serik'e bağlı haskızılören köyü'nde meydana gelen selde kaybolan kadınlardan birinin cesedine ulaşıldı. ayşe beşbaş, hulusi kutlu, fatma kutlu, hasan bulut, meryem çelik ve süllü çelik sel sularına kapılmıştı.
köy haritadan silindi
şiddetli sel, haskızılören köyü'nü ise adeta haritadan sildi. antalya valisi ahmet altıparmak, "haskızılören'de 20'nin üzerinde evimiz, sağlık ocağımız ve muhtar köy konağının yerinde en ufak iz dahi kalmamış durumda" dedi.

antalya serik'te taşan derelerden biri, etrafındaki ağaçları ve yapıları sürükledi. [aa]
yağışla birlikte dere yatağı haline gelen köyde yaşayan 50'nin üzerinde kişi de selden ekipler tarafından kurtarıldı.
antalya'da 45 bin dekar sera ve pamuk tarlası da selden zarar gördü. yaklaşık 1200 çiftçiyi etkileyen selin ekonomik olarak ne kadar hasar verdiği araştırmalardan sonra belli olacak.
iniş takımı kırılan uçak pistte sürüklendi
almanya'dan antalya'ya gelen sky havayolları'na ait yolcu uçağının, havaalanına inişi sırasında sağ iniş takımı kırıldı.
sağ motor üzerine yatarak bir süre pistte sürüklenen uçaktaki 156 yolcu kazadan yara almadan kurtuldu.
kaynak: ajanslar
kaynak: ajanslar
Yorumlar