Avustralya Açık

Seppi Federer'i devirdi

Andreas Seppi'ye dört sette boyun eğen Roger Federer, beşinci şampiyonluğunu aradığı Avustralya Açık'tan üçüncü turda elendi.

Konular: Spor, Tenis, Roger Federer
Seppi, ilk 10'da yer alan tenisçilerle yaptığı son 23 maçı kazanamamıştı. [Fotoğraf: AFP]

dünya sıralamasının 46'ncı basamağında bulunan seppi, melbourne'de, rod laver arena'da oynanan maçı 6/4, 7/6, 4/6, 7/6'lık setlerle kazandı.

italyan tenisçi böylece, daha önceki 10 buluşmalarında hiç yenemediği, sadece bir set alabildiği roger federer'i turnuvanın dışına itti.

avustralya açık'ı daha önce dört kez kazanan isviçreli iki numara federer ise 2001'den bu yana ilk defa bu turnuvada üçüncü turdan ötesini görememiş oldu.

federer, seppi'den daha fazla puan vuruşu yapsa da (57-50), basit hata sayısı da daha yüksekti (55-40).

isviçreli raket, kazanılan toplam puanlarda bir farkla önde olsa da (145-144), dört sette elenmiş oldu.

3 numaralı seri başı rafael nadal, israilli 106 numara dudi sela'yı, 6 numaralı seri başı andy murray, joao sousa'yı ve 7 numaralı seri başı tomas berdych, viktor troicki'yi üç sette yendi.

10 numaralı seri başı grigor dimitrov ise marcos baghdatis karşısında beş sette galip geldi.

sharapova çok rahat

tek kadınlarda ise, 2 numaralı seri başı maria sharapova, 31 numaralı seri başı olan kazak rakibi zarina diyas'a sadece iki oyun verdi.

2008 şampiyonu rus raket, her iki seti de 6/1 kazandı ve dördüncü turda peng shuai ile eşleşti.

fransa açık finalisti simona halep de abd'li bethanie mattek-sands'e set vermedi. avustralya açık'ta 3 numaralı seri başı olarak mücadele eden rumen raket, 258 numaraya kadar gerileyen rakibini 6/5, 7/5'lik setlerle devirdi.

7 numaralı seri başı eugenie bouchard, 10 numaralı seri başı ekaterina makarova ve 21 numaralı seri başı peng shuai de rakiplerini yenerek yola devam etmeyi başardı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;