Suriyeli Mülteciler

Sığınmacılara seyahat yasağı

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, sığınmacılar tanıtım kartlarında yazan ilin dışındaki yerlere gidemeyecek. Tanıtım kartında yazan iller dışındaki illere yolcu taşıyan otobüs şirketleri hakkında “insan kaçakçılığı” iddiasıyla işlem yapılacak.

Konular: Türkiye
Jandarma, genelgenin ardından Edirne'de göçmen trafiğine karşı 24 saat yol kontrolüne başladı. [Fotoğraf: AA]

anadolu ajansı’nın haberine göre otobüs firmaları, bilet satışında ve yolcu taşımasında tanıtım kartlarının kontrol edilmesi yönünde güvenlik güçlerince uyarıldı. suriye’den gelen sığınmacılar türkiye girişlerinde veya yaşadıkları illerdeki emniyet müdürlüklerinden tanıtım kartı alabiliyorlar. her tanıtım kartında sığınmacının yaşadığı il belirtiliyor. genelgeye göre, sığınmacılar yaşadıkları illeri terk edemeyecek. yaşadığı il dışına sığınmacı taşıyan otobüs firmaları hakkında “insan kaçakçılığı” iddiasıyla işlen yapılacak.

edirne'de 24 saat yol kontrolü

içişleri bakanlığı'nın genelgesinin ardından avrupa'ya göçmen geçişinin yoğun olduğu illerden edirne'de jandarma 24 saat yol kontrolü yapmaya başladı. yapılan denetimlerde sığınmacıların tanıtım kartları kontrol ediliyor. kartında "edirne" ibaresi bulunmayan sığınmacılar il göç idaresi'nin tahsis ettiği araçlarla istanbul'a götürülüyor.

bir minibüs sürücüsüyse sığınmacıların verdiği ifadeyle göçmen kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındı.

kaynak: anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;