siirt’te dün akşam polis meslek yüksek okulu yakınlarında bir özel otomobile silahlı saldırı düzenlendi. saldırıda roketatar ve uzun namlulu silahlar kullanıldı, polis okulunda bulunan güvenlik güçleri ateşe karşılık verdi.
özel otomobilde bulunan altı kadından dördü yaşamını yitirdi.
ağır yaralanan iki kişi hastanede tedavi altına alındı. çıkan çatışmada saldırganlardan biri polis tarafından öldürüldü.
güvenlik önlemleri arttırıldı
saldırı sonrasında siirt'te giriş çıkışlar tutuldu, güvenlik önlemleri arttırıldı. özel hareket birlikleri bölgede operasyon başlattı.
saldırıda yaralananları hastanede ziyaret eden siirt valisi zeki çolak, ölenlerden birinin yarın hatay'a okuluna gideceğini ve bu yüzden arkadaşlar olarak bir araya geldiklerini söyledi.
saldırıya ilişkin bilgi veren çolak, yaralılardan nuran evin'in siirt devlet hastanesi'nde ameliyata alındığını, gülcan olgaç'ın ise helikopterle diyarbakır dicle üniversitesi hastanesi'ne sevk edildiğini kaydetti. çolak, şunları kaydetti:
''bu saldırıyı yapan teröristlerin üç kişi oldukları tahmin edilmektedir. bu saldırıyı yapanlardan bir tanesi saldırıyı yaparken elindeki bomba elinde patlamak suretiyle bu aracın hemen yanı başında hayatını kaybetmiştir. böylece kendi eliyle kendi hayatını kaybettirmiştir. bu bakımdan şunu söylemek istiyorum ki, ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğümüze, birliğimize beraberliğimize, kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu tür saldırılar asla başarılı olamayacaktır. şiddetle kınıyorum. bunların insanlığından dahi şüphe ediyorum. bunlar birer canidir. üzüntümüz büyüktür ama, devletimiz güçlüdür ve bu tip terörist faaliyetlerin üstesinden gelecek güçteyiz ve kararlıyız."
içişleri bakanı idris naim şahin de bu sabah saldırının gerçekleştiği siirt’e giderek yaralıları ziyaret etti.
gül: taviz vemeyeceğiz
almanya'nın başkenti berlin'de saldıyı değerlendiren cumhurbaşkanı abdullah gül, siir'te ve aynı gün ankara'da gerçkeleşen saldırılarla ilgili olarak, bunların insanlık dışı, hunharca ve kalleşçe yapılan saldırılar olduğunu söyledi.
cumhurbaşkanı gül, "bugün de biliyorsunuz ankara'da yine böyle insanlık dışı bir saldırı... burada tüm dünyanın dikkatini çekmek istediğim şey, böyle hunharca yapılan kalleşçe yapılan saldırılar bunlar. ankara'nın ortasında insanlara yapılan, düğünden dönen insanlara yapılan... bunlar tamamen şuurunu kaybetmiş, insanlıkla hiçbir ilişkisi olmayan insanların yaptığı işler" diye konuştu.
bu tip eylemlerin tüm dünyada nefretle karşılanmdığını ifade eden gül, devletin hiçbir şekilde taviz vermeyeceğini ve kararlılıkla bu olaylrın üstesinden geleceğini söyledi.
kaynak: ajanslar
Yorumlar