PKK

Şırnak ve Diyarbakır'da polise saldırı: 3 şehit

Şırnak ve Silvan'da Pazar sabahı polise peş peşe saldırılar oldu. Şırnak'ta 2 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı. 1 polisin şehit olduğu Silvan'da ise sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Konular: Türkiye, PKK
23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterleri PKK'lıların kaçış güzergâhına operasyon düzenledi. [Fotoğraf: AA]

şırnak-uludere karayolunun 2'nci kilometresinde uygulama yapan polis ekibine pazar sabahı saat 05:30 sıralarında pkk'lılar bomba yüklü araçla saldırdı. pkk'lılar bombalı saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açarken, güvenlik güçleri karşılık verdi.

olayda 2 polis memuru şehit oldu, 5 polis memuru yaralandı. yaralılar şırnak devlet hastanesi'nde tedavi altına alındı.

saldırı nedeniyle karayolu trafiğe kapatılırken, zarar gören iki zırhlı polis aracı çekiciyle tıra yüklenerek götürüldü. 

saldırının ardından kaçan pkk'lıların yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. 23. jandarma sınır tümen komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterleri pkk'lıların kaçış güzergâhına operasyon düzenledi.

saldırının ardından başlatılan operasyonda 6 pkk'lı öldürüldü, hava destekli operasyon sürüyor. sis nedeniyle bölgede görüş mesafesi düşmüş durumda.

silvan'da 1 şehit

Silvan'da hendek kapatmaya çalışan polis ekibine düzenlenen roketatarlı saldırıda iş makinesini kullanan bir polis memuru şehit oldu.
[[Fotoğraf: AA]]

diyarbakır'ın silvan ilçesinın mescit mahallesi'nde ise pkk'lıların cadde ve sokaklarda kazdığı hendekleri iş makinesiyle kapatmaya çalışan polis ekibine roketatarlı saldırı düzenlendi.

olayda iş makinesini kullanan polis memuru şehit oldu, bir polis memuru da yaralandı.

dha'ya göre, polisle pkk'lılar arasında çıkan çatışma sırasında patlama sesi duyup evinin balkonuna çıkan 35 yaşındaki hüseyin yıldız da yaralandı.

pkk'lıların yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

sokağa çıkma yasağı

saldırının ardından silvan'ın üç mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ise ilçe genelinde uygulanması kararlaştırıldı. polis araçlarından yapılan anonslarda, "vatandaşın güvenliği için ilçe genelinde alınan sokağa çıkma yasağı kararına uyulması" istendi.

silvan'ın tekel, mescit ve konak mahallelerinde, "terör olayları nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması" gerekçesiyle ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

cami hoparlörlerinden yapılan anonslarda, vatandaşların yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu belirtilerek, yasağın süresinin ayrıca duyurulacağı bildirilmişti.

diyarbakır'ın sur ilçesinde de pazar sabahı saat 05:00 itibariyle, "halkın can ve mal güvenliğini sağlamak" gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;