Türkiye

Şırnak'ta askere pusu

Uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıda yaralanan iki asker, hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Öne Çıkanları

Askerlere yolda saldırı

İlk ateşte 5 yaralı

Kato'ya topçu ateşi

Saldırının ardından Beytüşşebap çevresinde başlayan askeri operasyonlar devam ediyor. [AA]

şırnak'ta beytüşşebap yakınlarında ikinci mevkii adı verilen bölgede yol güvenliğini sağlayan askerlere saldırı düzenlendi. uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırı perşembe gecesi saat 22:00 sıralarında gerçekleşti.

saldırıda açılan ilk ateşte beş asker yaralandı. yaralı askerler helikopterle beytüşşebap devlet hastanesi'ne kaldırıldı. askerlerden ikisi yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

operasyonlar sürüyor

olayın ardından bölgeye gelen takviye kuvvetler sevk edilirken, saldırganlarla yeni bir çatışma yaşandı. kaçmaya çalışan silahlı grup, yoğun ateş altına alındı. bölgede operasyonlar devam ediyor. 

diğer yandan kato dağı'nda tespit edilen bir silahlı grup da beytüşşebap jandarma komutanlığı'ndan topçu ateşine tutuldu. top sesleri ilçe merkezine kadar ulaştı. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;