Türkiye

Şırnak'ta KCK operasyonu

PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik başlatılan yeni bir operasyonda Şırnak ve ilçelerindeki bazı adreslere baskınlar düzenlendi, 55 kişi gözaltına alındı.

Haberin Öne Çıkanları

KCK operasyonu

55 gözaltı

Cizre'de olaylar çıktı

 

pkk’nın şehir yapılanması kck’ya yönelik başlatılan yeni bir operasyonda şırnak ve ilçelerindeki bazı adreslere baskınlar düzenlendi.
 
operasyonda 55 kişi gözaltına alındı. cizre’de gözaltıları protesto eden gruba polis müdahale etti. 
 
şırnak cumhuriyet başsavcılığı’nın kck'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri günün ilk ışıklarıyla şırnak ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon başlattı. 
 
operasyon öncesinde diyarbakır’dan şırnak’a tedbir amacıyla dün gece iki otobüs çevik kuvvet ekibi sevk edildi.
 
bdp binalarında arama
 
polis, savcılığın daha önceden belirlediği aralarında bdp il ve ilçe teşkilatlarının da bulunduğu adreslerde aramalar yaptı.  polis, bdp binalarındaki bilgisayar kayıtları ve belgelere el koydu. 
 
operasyonlarda aralarında şırnak belediye meclis üyeleri maruf ike, aydın pusat, temer idin, cemil yorgun, cizre belediye başkan vekili hanım onur, eğitim- sen şırnak şube başkanı serhat uğur, bdp şırnak il başkan yardımcısı salih gülenç, il genel meclisi üyesi sara ölmez, bdp il yöneticisi selman uysal, dtk şırnak sözcüsü temel idil’in de bulunduğu toplam 55 kişi gözaltına alındı.
 
bdp şırnak il başkanı abit ike, aldıkları bilgiye göre sadece şırnak il merkezinde 35 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 
 
cizre’de kepenkler kapandı
 
kck'ya yönelik operasyonların ardından cizre esnafının büyük çoğunluğunun kepenk kapttığı görüldü. bdp binasında aramaların sürdüğü sırada çok sayıda partili bina önünde toplandı. aramaların ardından binadan ayrılan polislere bir grup taşlı saldırıda bulundu. çevik kuvvet ekipleri saldırganları gaz bombası ile dağıttı.
 
cizre’de cudi vie nur mahallelerinde de izinsiz gösteriler vardı. polis bu gruplara da müdahale etti. cizre’de gergin bir bekleyişle birlikte bazı mahallelerde izinsiz gösteriler de devam etti.
 
şırnak’ta olaylı gece
 
bugün yapılan kck operasyonu öncesinde şırnak kent merkezinde dün gece bir grup öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmediği gerekçesiyle izinsiz gösteri yaptı. cizre caddesi üzerinde toplanan gruplar yaktıkları lastikler ve barikatlarla caddeyi trafiğe kapattı. polis göstericileri tazyikli su ve gaz bombası kullanarak dağıttı. 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;