Spor

Sırp taraftar İstanbul’da öldürüldü

Galatasaray Liv Hospital'ın Kızılyıldız ile oynadığı basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda bir Sırp taraftar kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

olay, galatasaray liv hospital'ın kızılyıldız ile oynadığı euroleague basketbol maçı öncesinde abdi ipekçi spor salonu'nun 1 nolu kapısının önünde saat 19.30 sıralarında meydana geldi. 25 yaşındaki marko ivkoviç, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada kalbine bıçak darbesi aldı.

ağır yaralanan ivkoviç, ambulansla bakırköy dr. sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesi'ne kaldırıldı. sırp taraftar burada tüm müdahalelere rağmen saat 23.40'ta yaşamını yitirdi.
 

Davutoğlu'ndan başsağlığı mesajı

başbakan ahmet davutoğlu, istanbul'da oynanan basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden sırbistan uyruklu taraftar için sırbistan başbakanı aleksandar vucic'e başsağlığı diledi. davutoğlu'nun, türk sağlık görevlilerinin ellerinden geleni yaptığını, olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini söylediği belirtildi.

doğan haber ajansı, istanbul emniyet müdürlüğü’nün ivkoviç'in başka bir kızılyıldız taraftarı tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü açıkladığını bildirdi.

istanbul emniyet müdürlüğü olayla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan, kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken, kendi grubu içinde bulunan bir kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır.

kızılyıldız: türk holiganlar öldürdü

kızılyıldız basketbol kulübü, hayatını kaybeden taraftar için başsağlığı mesajı yayımladı.kulübün resmi internet sitesinde yer alan ve "kızılyıldız taraftarı istanbul'da öldürüldü" başlığıyla yayınlanan mesajda, 25 yaşındaki marko ivkoviç'in  türk holiganların bıçaklı saldırısı sonucunda hayatını kaybettiği iddia edildi. açıklamada ayrıca taraftarın ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı dilendi.

başkonsolos: uyarmıştık

sırbistan’ın istanbul başkonsolosu zoran markoviç, olay nedeniyle şoka uğradığını ifade etti. maç öncesinde türk yetkililere güvenlik konusunda uyarılarda bulunduklarını söyleyen markoviç, sırp taraftarların türkiye’den bir an önce çıkarılması için çabaladıklarını belirtti. markoviç, “türk doktorlar taraftarın hayatını kurtarmak için aslanlar gibi mücadele etti. ivkoviç çok kan kaybettiği için öldü” dedi.

ergin ataman ile ilgili olarak da konuşan sırbistan başkonsolosu, "ergin ataman'ın yapmış olduğu açıklama benim şimdiye kadar duyduğum en kötü açıklama. böyle bir şeyi söylemek mümkün olamaz. kabul edilebilir bir şey değil. dostane bir karşılaşmadan sonra bu şekilde açıklamalar yapmak kabul edilemez. bu karşılaşmadan sonda bu şekilde açıklama yapmak kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

olayla ilgili soruşturma başlatıldı. polis ekipleri marko ivkoviç'i kimin bıçakladığını araştırıyor.

galatasaray kulübü: şiddet kabul edilemez

galatasaray kulübü, ivkovic'in hayatını yitirmesi nedeniyle bir açıklama yayınladı: 

"abdi ipekçi spor salonu'nun dışında, sokaklarda, kızılyıldız taraftarlarınca başlatılan olaylar kamuoyuna intikal etmiştir. galatasaray spor kulübü olarak, sırbistan vatandaşı marko ivkovic'in bu olaylar sırasında hayatını yitirmesinden dolayı duyduğumuz derin üzüntülerimizi bildiririz.

olay ile ilgili, emniyet güçlerimiz gerekli bütün araştırmaları yaparak, kamuoyunu aydınlatacaktır. adli bir vaka olan bu olayın galatasaray spor kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz.

sporun esas amacına gölge düşüren şiddetin, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin kabul edilemez olduğunu bir kere daha vurgulayarak, spor sahalarında huzurun hakim olmasını diliyoruz."

bilet anlaşmazlığı

karşılaşma öncesi sırp takımının yetkilileri, kızılyıldız taraftarları için galatasaray kulübü'nden 50 bilet talep etmişti. sarı kırmızılı kulüp, gelebilecek ekstra talepleri de göz önüne alarak, sırp kulübüne 70 kişilik bilet ayırdı. ancak kızılyıldız yetkilileri gün içinde 200 bilet daha istedi. bu talebe ise güvenlik önlemi alınmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi.

buna rağmen karşılaşma için sırbistan'dan yaklaşık 400 kişilik taraftar grubu istanbul'a geldi. abdi ipekçi spor salonu önünde iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı. 

kaynak: reuters, dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;