Soçi 2014
Soçi'ye yeni saldırı tehdidi
Rusya’nın güneyindeki Volgograd kentinde geçen ay düzenlenen intihar saldırılarını Irak bağlantılı Dağıstan Vilayeti adlı grup üstlendi. Grup, yayınladığı videoda Soçi Olimpiyatları'na saldırı tehdidinde bulundu.
Haberin Öne Çıkanları
Dağıstan Vilayeti üstlendi
Soçi'ye yeni saldırı tehdidi
Meşale Volgograd'da

volgograd’da 30 aralık günü tren istasyonuyla bir tröleybüse düzenlenen çifte intihar saldırısını dağıstan vilayeti adlı bir grup üstlendi. rus ria novosti haber ajansı, örgütün irak merkezli cemaat ensar-ül sünni vahhabi adlı irak merkezli grubun kuzey kafkasya kolu olduğunu duyurdu.
internette yayınlanan videoda görünen ve adlarının süleyman ve abdurrahman olduğunu söyleyen iki kişi, rusya devlet başkanı vladimir putin’e mesaj gönderiyor. grup, 7 şubat’ta başlayacak soçi olimpiyatları sırasında saldırıları yoğunlaştıracakları tehdidinde bulunuyor.
olimpiyatlarda turistleri de hedef alacaklarını belirten ve saldırıları "putin'e hediye" olarak niteleyen dağıstan vilayeti üyeleri, “eğer olimpiyatları düzenlerseniz bizden bir hediye alacaksınız. bu hediye somali, afganistan ve suriye’de akan tüm müslüman kanları için olacak. bu bizim intikamımız olacak” ifadelerini kullanıyor.
çeçenistanlı doku umarov liderliğindeki kafkas emirliği adlı silahlı grup da soçi olimpiyatları sırasında saldırı düzenleyeceklerine dair açıklamalar yapmıştı.
meşale volgograd'da
soçi öncesi en büyük saldırı volgograd’ı hedef alırken, iki ayrı intihar saldırısında 34 kişi, hayatını kaybetmişti. 30 aralık'tan bu yana saldırıları üstlenen olmamıştı.
saldırılarından ardından rusya, soçi’deki olimpiyat hazırlıklarında güvenlik önlemlerini artırırken, yeni tehditler altında ülkede olimpiyat hazırlıkları da sürüyor.
olimpiyat meşalesi yoğun güvenlik önlemleri altında volgograd kentine ulaştı. meşale volgograd’dan sonra novoçerkask’a götürülecek ve 6 şubat’ta soçi’de olacak.
kaynak: ajanslar
Yorumlar