Türkiye

Somali'de THY görevlisi öldürüldü

Türk Hava Yolları'nın Somali'deki güvenlik şefi, başkent Mogadişu'da içinde bulunduğu araca açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye
İki THY görevlisinin bulunduğu araca en az dört mermi isabet etti. [Fotoğraf: Cihan]

türkiye'nin mogadişu büyükelçisi kani torun, somali'de thy'ye güvenlik hizmeti sağlayan şirketin aracına saldırı düzenlendiğini açıkladı. olayda başından vurulan thy güvenlik şefi saadettin doğan hayatını kaybetti. 

thy basın müşavirliği'nin, al jazeera'ye verdiği bilgiye göre, saldırıya uğrayan araçta bulunan thy'nin somali'deki pazarlama şefi ise yara almadan kurtuldu. 

iki thy görevlisi, saldırıya uğradıkları sırada türk büyükelçiliği'ne gidiyordu. 

thy basın müşaviri ali genç de twitter hesabından açıklama yaptı. açıklama şöyle:

"türk hava yolları’nın mogadişu'da (somali) görev yapan personelini taşıyan araca silahlı saldırı düzenlendi. araçta bulunan çetin güvenlik şirketi'nin güvenlik şefi saadettin doğan saldırıda ağır yaralandı. hemen hastaneye kaldırılan doğan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. araçta bulunan pazarlama şefi müslüm aydın ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. yetkili makamlar büyükelçiliğe giderken, yolda meydana gelen olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi."

cenaze çarşamba getiriliyor

saldırıda ölen doğan'ın cenazesi çarşamba günü akşam saatlerinde türkiye'ye getirilecek.

cenaze perşembe günü istanbul'da toprağa verilecek.

saadettin doğan, poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat davasının tutuksuz sanıkları arasındaydı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;