Gülen örgütü soruşturmaları

Suikast iddialarına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceği iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İddianamede Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerinin usulsüz şekilde elde edildiği yer alıyor. [Fotoğraf:AA/Arşiv]

star, akşam ve güneş gazetelerinde bugün yayınlanan "sümeyye erdoğan'a suikast planlandığı" yönündeki haberlerin ardından ankara cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlattı. 

başsavcılığın, haberleri ihbar kabul ederek resen başlattığı soruşturma, anayasal düzene karşı işlenen suçlar bürosunca yürütülecek.

soruştuma hakkında ankara cumhuriyet başsavcılığı yazılı bir açıklama da yaptı. açıklamada şöyle denildi:

"cumhurbaşkanı sayın recep tayyip erdoğan'ın kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini söylemesi ve bu haberlerin basın yayın organlarında süreklilik arz edecek şekilde farklı boyutlarda yayımlanması üzerine ankara cumhuriyet başsavcılığınca, bu haberler ihbar kabul edilerek, res'en soruşturma başlatılmıştır. soruşturma, anayasal suçlar bürosunca yürütülmekte olup, ilerleyen süreçte gerekli görüldüğünde kamuoyu bilgilendirilecektir."

üç gazetede yer alan haberlerde, twitter'da fuat avni hesabını kullandığı iddia edilen emre uslu ile chp'li umut oran arasında geçtiği öne sürülen diyaloglar yer alıyor. 

haberlerde, gülen cemaati'nin, erdoğan'ın kızı sümeyye erdoğan'a suikast planladığı ve emre uslu'nun da bu planı chp'li oran'a twitter üzerinden aktardığı iddia ediliyor.

chp'li oran bugün halk tv'de katıldığı bir programda iddiaları yalanladı. oran "sayın kılıçdaroğlu açıklamıştı; bu mit saldırısıdır. bu sadece bana değil chp'ye yapılan saldırıdır. alçakça, şerefsizce iftiralar söz konusu" dedi.

aynı gazeteler önceki günlerde de, uslu ile oran arasında geçtiği öne sürülen yazışmalar yayınlamış, her iki isim de bu iddiaları yalanlamıştı. 

kaynak: aa, al jazeera

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;