PKK

Sur ve İdil'de iki şehit

Şırnak'ın İdil ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde 8 gün önce PKK saldırılarında yaralanan bir polis ve bir asker tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

Konular: Türkiye, PKK
[ARŞİV] [Fotoğraf: AA]

şırnak'ın idil ilçesindeki atakent mahallesi alanya caddesinde 8 gün önce düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 24 yaşındaki polis memuru tayfun yüce, tedavi gördüğü gülhane askeri tıp akademisi'nde (gata) şehit oldu. 

şehit polisin cenazesi, memleketi adana'nın ceyhan ilçesinde toprağa verilecek.

genelkurmay başkanlığı'nın açıklamasına göre, 1 şubat'ta diyarbakır'ın sur ilçesindeki operasyonlar sırasında, pkk'lıların silahlı saldırısında yaralanan ve tedavisine gata'da devam edilen bir asker de hayatını kaybetti.

şırnak'ın idil ilçesinde 1 şubat'ta, pkk'lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı ekip aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan iki polis memuru, idil devlet hastanesi'ndeki ilk müdahalelerinin ardından helikopterle şırnak asker hastanesi'ne, daha sonra da gata'ya sevk edilmişti.

kaynak: aa, genelkurmay başkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;