Çözüm süreci

'Sürecin sıhhati görüşmeleri etkiler'

HDP heyeti Öcalan ile görüşme izni beklerken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Sürecin sıhhati görüşmelerin sıhhatini etkileyecektir' dedi.

Bozdağ, Reform Eylem Grubu toplantısı sonrası soruları yanıtladı. [AA]

adalet bakanı bekir bozdağ, pkk lideri abdullah öcalan ile imralı cezaevi'nde görüşmeler yapan hdp heyetine izin verecek isim. hdp perşembe günü öcalan ile görüşmek için izin talebinde bulundu. hdp'nin 'çabuk yanıt verilmesi gerektiği' görüşüyle dile getirdiği bu talebe henüz bir yanıt çıkmadı. adalet bakanı bekir bozdağ'a hdp'nin başvurusuna ilişkin son durum soruldu. bozdağ, soruyu çözüm sürecinin özelliğini anlatarak cevaplamaya başladı. çözüm sürecinin 'şiddeti, terörü, eylemi, öldürmeyi, yakmayı, yıkmayı hoşgören bir süreç olmadığını' vurguladı. bozdağ, kobani eylemlerindeki şiddet ve ölümler sebebiyle sokağa çıkma çağrısını yapan hdp'yi suçladı. reform eylem grubu toplantısına katılan adalet bakanı şunları söyledi:

"çözüm süreci, suç işleme hürriyeti değildir. çözüm süreci kamu düzenini ihlal etme hakkı kimseye vermez. esasında çözüm süreci, kamu düzeni ve güvenliğinin kalıcı olması ve herkesin özgürce hareket etmesi, temel hak ve hürriyetlerinin güvence altında olduğu bir türkiye'yi oluşturmak için yürütülen bir süreçtir. buna dair olumsuzluklar olduğunda ankara'da nasıl polisimiz, güvenlik güçlerimiz, suça, suçluya müdahale ediyorsa türkiye'nin bütün illerinde aynı müdahaleyi yapması anayasal, yasal bir haktır. hdp heyetinin görüşme önerilerini biz bu çerçevede elbette değerlendireceğiz. sürecin sıhhati, görüşmelerin sıhhatini etkileyecektir."

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;