IŞİD

Suriye'de bir IŞİD komutanı öldürüldü

Suriye rejiminin hava saldırısında bir IŞİD komutanı ve 26 IŞİD üyesi öldürüldü. Irak'ta ise IŞİD bir savaş uçağı ve bir helikopter düşürdü.

IŞİD Suriye ve Irak'ta ilerleyişini sürdürüyor. [Fotoğraf: AFP/Getty-Arşiv]

işid'e yakın bir twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, dib hudican uteybi ismindeki işid üyesi, suriye rejiminin hava saldırısında öldü.

uteybi aynı zamanda ebi ammar cezravi takma adıyla biliniyordu. 

ingiltere merkez suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, hama'nın 50 kilometre güneybatısında bulunan hamadi ömer kentindeki hava saldırılarında ise 26 işid üyesi öldü. 

gözlemevi'nin başkanı rami abdulrahman hava saldırılarının cuma mı yoksa cumartesi mi yapıldığının belirlenemediğini söyledi.

suriye devlet televizyonuna göre rejimin saldırılarında işid'e ait birçok askeri araç da yok edildi.

'koalisyon ile rejim arasında işbirliği yok'

abd liderliğindeki koalisyon güçleri eylül ayından bu yana suriye'deki işid hedeflerini vuruyor. 

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü psaki'ye, 11 şubat'ta suriye devlet başkanı beşşar esed'in, ingiliz yayın kuruluşu bbc’ye verdiği röportajda, işid’e yönelik uluslararası koalisyonun hava saldırılarında irak ve başka ülkeler üzerinden bilgi aldıklarını söylediği hatırlatılmış, psaki söz konusu açıklamayı reddetmişti.

suriye’de rejimle herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadıklarını vurgulayan psaki, “abd uçaklarıyla angajmana girmemeleri noktasında suriye’yi uyardık. rejimin iznini istemedik. eylemlerimizle ilgili suriye hükümetiyle işbirliği yapmadık. suriyelilere askeri seviyede ön bildirimde bulunmadık veya spesifik hedeflere yönelik zamanlamanın işaretini vermedik. işid’in toprak kazanmasına ortamı yaratan esed rejimi ile birlikte çalışamayız” demişti.

abd savunma bakanlığı pentagon sözcüsü john kirby de bakanlıktaki basın toplantısında, esed’in bilgi paylaşımına yönelik açıklamalarına ilişkin, “askeri operasyonlarımızla ilgili esed rejimiyle iletişim halinde veya işbirliği içinde değiliz. bunu doğrudan veya dolaylı olarak yapmıyoruz” diye konuşmuştu.

irak'taki işid saldırıları

irak'ta ise, işid orduya ait bir savaş uçağı ve bir helikopter düşürdü. anadolu ajansı'na konuşan bir askeri kaynak, işid militanlarının, dün akşam saatlerinde er-raud bölgesinde 1 helikopteri roketle vurduğunu belirterek, ateş alan helikopterin bağdat'ın batısındaki han dari bölgesinde düştüğünü ifade etti.

kaynak, işid militanlarının bu sabah da anbar'a bağlı el-kerme ilçesinde, bir savaş uçağını düşürdüğünü ve uçağın pilotunun öldüğünü kaydetti. anbar'a bağlı el-kerme ilçesinde terör örgütü işid ile irak ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

 

kaynak: al jazeera, reuters ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;