Suriye’ye yeni özel temsilci | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve analizler

Suriye'de iç savaş

Suriye’ye yeni özel temsilci

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, emekli olan Robert Ford’un ardından Suriye Özel Temsilciliği görevine Daniel Rubinstein’ı atadı. Arapça bilen Rubinstein, daha önce Orta Doğu’da birçok ülkede çeşitli görevlerde bulundu.

Konular: Ortadoğu, Suriye, ABD
Daneil Rubinstein, pazartesi günü Robert Ford’dan boşalan ABD Suriye Özel Temsilciliği görevine getirilmişti. [Youtube]

kerry, bugün yaptığı yazılı açıklamada daniel rubinstein’ın, mart ayı başında resmi olarak emekliye ayrıldığı açıklanan robert ford’un yerine geçeceğini belirtti.

abd dışişleri bakanı'nın açıklamasında, suriye özel temsilciliği görevinin zorlu olduğu, ülkede iç savaşın dördüncü yılına girilirken rubinstein’ın liderliği ve fikirlerinin washington'un suriye’deki krizin çözülmesi adına çabalarını artırmasına katkı sağlayacağı bildirildi.

kerry ayrıca, rubinstein’ın mart ayı içerisinde başta suriyeliler olmak üzere suriye krizinin çözülmesinde rol alacak aktörlerle görüşmek üzere bölgeyi ziyaret edeceğini aktardı.

arapça ve ibranice biliyor, orta doğu'da çalıştı

akıcı biçimde arapça ve ibranice konuşan rubinstein, daha önce israil, ürdün, mısır, irak, tunus ve suriye dâhil olmak üzere orta doğu’da çeşitli abd temsilciliklerinde görev yaptı.

şubat ayı sonunda emekliye ayrılacağının sinyalini veren ford resmen 1 mart’ta görevinden ayrılmış ve emekli olmuştu.

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü jen psaki, beyaz saray yönetiminin ford’un yerine kimin geçeceği konusunda çalışmalar yaptığını, müsteşar yardımcısı lawrance silverman’ın ford’un işlerini geçici süreyle devralacağını söylemişti.

ölü sayısı 146 bin'i geçti

suriye’deki kriz dördüncü yılına girerken ülkede her geçen gün ölümler artmaya devam ediyor. en son ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi, ülkedeki ölü sayısının 146 bini geçtiğini duyurmuştu.

krizi çözmek amacıyla birleşmiş milletler (bm) güvenlik konseyi daimi üyeleri ve almanya’nın öncülüğünde toplanan cenevre-2 konferansı da somut bir ilerleme sağlanamadan sona ermişti.

kaynak: al jazeera, aa ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;