Ortadoğu

Suudi Arabistan Bağdat'ta büyükelçilik açıyor

Suudi Arabistan, 1990'da kapattığı Bağdat'taki büyükelçiliğini 25 yıl sonra yeniden açma kararı aldı. Suudi Arabistan, Erbil'de de konsolosluk açacak.

Konular: Suudi Arabistan, Irak

suudi arabistan resmi haber ajansı spa, riyad yönetiminin irak'ın başkenti bağdat'ta büyükelçilik, irak kürdistan bölgesel yönetimi'nin (ikby) başkenti erbil'de ise konsolosluk açacağını duyurdu.

spa'nın haberinde iki ülke arasında varılan anlaşmanın ardından irak'ta yaklaşık 25 yıl sonra tekrar açılacak misyonların teknik altyapı çalışmaları için bir heyetin bu hafta bağdat'a gönderileceği belirtildi.

suudi arabistan, 1990 yılında saddam hüseyin döneminde, irak'ın kuveyt'i işgali ve kendisini tehdit etmesi üzerine bu ülkedeki büyükelçiliğini kapatmıştı.

irak ile suudi arabsitan arasındaki ilişkiler 2004'te saddam hüseyin yönetiminin devrilmesi sonrasında yeniden gelişmeye başlamıştı.

irak'ta ibadi hükümeti'nin yönetime gelmesinin ardından iki ülke arasında diplomatik trafik hızlanmıştı. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;