Gülen örgütü soruşturmaları

Tacikistan Cemaat okullarını dönüştürüyor

Tacikistan Eğitim Bakanı Nuriddin Said, Fethullah Gülen hareketine ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların devlet lisesi olacağını ve isimlerinin değiştirileceğini söyledi.

Gülen hareketi Tacikistan'daki ilk eğitim kurumunu 1992 yılında açmıştı. [Shutterstock-Arşiv]

tacikistan eğitim ve bilim bakanı nuriddin said, lisansları daha önce incelemeye alınan gülen hareketine bağlı okullarla ilgili basına yaptığı açıklamada, bu konudaki gerekli yasal belgelerin hazırlandığını bildirdi.

alınan kararların gelecek eğitim öğretim döneminde uygulanacağını aktaran said, "liseler, devlet lisesi olacak ve isimleri değiştirilecek" ifadelerini kullandı.

'müfredat değiştirilecek'

eğitim ve bilim bakanlığı okul öncesi ve ilkokul eğitim daire başkanı abdulcabbar aliyev de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni eğitim döneminde şelale eğitim kurumları'na ait liselerdeki eğitim tarzının ve müfredatının değiştirileceğini açıkladı.

gülen hareketi tacikistan'da ilk eğitimi kurumunu 1992'de açtı. son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geldi. şelale eğitim kurumları çatısı altında olan ve tacik-türk lisesi ismini taşıyan okulların altısı başkent duşanbe'de, dördü ise diğer şehirlerde faaliyet gösteriyor.

okulların sahibi olan şelale şirketi, tacikistan şirketi olarak faaliyetini sürdürüyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;