İşgal sonrası Afganistan

Taliban Afganistan'da yine saldırdı

Kunar'da kontrol noktasına saldıran Taliban, 21 Afgan askerini öldürdü, altı askerden de haber alınamıyor.

Konular: Taliban, Afganistan

Haberin Öne Çıkanları

21 asker öldürüldü

Karzai Sri Lanka ziyaretini erteledi

'Tutuklu takası' askıda

Saldırının ardından Afgan ordusu bölgeye takviye asker gönderdi. [EPA]

afganistan'ın doğusundaki kunar vilayetinde taliban, askerî kontrol noktasına saldırdı. ülkede eylül ayından bu yana düzenlenen en kanlı saldırıda 21 asker öldürüldü, üçü de yaralandı. altı askerden ise haber alınamıyor.

taliban saldırıyı gazetecilere gönderdiği bir elektronik postayla üstlendi.

saldırının ardından ordu bölgeye takviye güç gönderdi.

taliban takviye güce de intihar saldırısı düzenledi. ancak bu saldırıda ölen asker olmadı.

afganistan savunma bakanlığı sözcüsü askerlere yönelik saldırılarda   "yabancı savaşçıların" da yer aldığını söyledi. sözcünün el kaide ya da diğer silahlı grupları kast ettiği sanılıyor.

saldırının ardından devlet başkanı hamid karzai, sri lanka'ya yapacağı ziyareti erteledi.

'tutuklu takası' da askıda

afganistan talibanı abd ile yürütülen 'tutuklu değiş tokuşu' görüşmelerini de askıya aldığını duyurdu. yazılı açıklama yapan taliban, "ülkedeki mevcut durumun karmaşıklığından dolayı islami emirlik'in liderliği konuyu bir süre askıya almaya karar verdi, tutuklu takası süreci ikinci bir emre kadar ertelendi" dedi.

saldırının askıya alma kararıyla bağlantılı olup olmadığı belli değil.

taliban ile abd arasındaki görüşmeler, guantanamo'da tutulan beş taliban üyesi karşılığında, afganistan'da 2009'da kaybolan ve taliban'ın elinde olduğundan şüphelenilen bir askerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak yürütülüyordu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;