Türkiye
Taraf’a suç duyurusu
Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu ve Milli İstihbarat Teşkilatı 2004 yılındaki MGK belgelerini yayınladığı gerekçesiyle Taraf Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.
hükümet üyeleri “suçtur” dedi, üç kurum suç duyurusuyla harekete geçti. başbakanlık, milli güvenlik kurulu (mgk) ve milli istihbarat teşkilatı (mit) ayrı ayrı, 2004 yılındaki mgk toplantısı’nda görüşülen “fethullah gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler” başlıklı belgeyi yayınlayan taraf gazetesi hakkında ankara cumhuriyet başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
hükümet ile fethullah gülen cemaati bir süre önce dershanelerin kapatılması konusunda karşı karşıya geldi. türkiye’deki dershanelerin yüzde 20’sine sahip olan cemaat kapatma kararına karşı çıktı. bu sırada cemaate yakınlığı ile bilinen taraf gazetesi’nde mehmet baransu imzası ile 2004 yılı ağustos ayında yapılan mgk toplantısı’na ait belgeler yayınlandı. belgelere göre, kurul, ak parti hükümetine, cemaate karşı bir eylem planı hazırlanmasını tavsiye ediyor. belgenin altında imzası olan dönemin bazı bakanları, belgelerin imzalanmasına rağmen, gereğinin yapılmadığını söyledi. bu arada gazete, cemaat üyelerine dönük fişleme yapıldığına dair başka belgeler de yayınlamaya devam etti. çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyen ak parti genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü hüseyin çelik, belgelerin gazeteye mit’ten sızdırıldığını açıkladı.
kaynak: aljazeera
Yorumlar