Yeni Anayasa

TBMM Başkanı'ndan partilere mektup

TBMM Başkanı Kahraman, meclisteki 4 partinin genel başkanına mektup göndererek yeni anayasa çalışmalarına devam edilmesi için çağrı yaptı. Anayasa komisyonundan ayrılan CHP'nin lideri Kılıçdaroğlu, mektuba gelecek hafta yazılı yanıt vereceğini söyledi.

[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera]

tbmm başkanı ismail kahraman, meclisteki 4 partinin genel başkanına mektıup göndererek yeni anayasa çalışmalarına devam edilmesi için çağrı yaptı. chp, 4 partinin de katıldığı anayasa komisyonundan ayrılmıştı. chp lideri kılıçdaroğlu, mektuba gelecek hafta yazılı yanıt vereceğini söyledi.

tbmm başkanı kahraman'ın, ak parti genel başkanı ve başbakan ahmet davutoğlu, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ile mhp genel başkanı devlet bahçeli'ye gönderdiği mektupta, yeni anayasa çalışmalarına devam edilmesi yönünde çağrı yaptığı öğrenildi.

anayasa uzlaşma komisyonu toplantısında chp'nin, komisyonun görevi bölümüne eklenmesini istediği 'parlamenter sistem' vurgusu sorun yaratmış, komisyon masası, daha üçüncü toplantısında dağılmıştı. anayasa uzlaşma komisyonu'nda daha başkanlık sistemi ile ilgili maddelere geçilmeden chp'nin komisyonun görevi bölümüne eklenmesini istediği "parlamenter sistem" vurgusu sorun yarattı. komisyon usûl ve esasları görüşemeden dağıldı. ilk toplantı zaten protokol icabı yapılmış bir toplantı idi. ikinci toplantıda kısmen usül ve esaslara girildi, bu toplantıda karar alınacaktı. asıl tartışmanın komisyonun çalışma süresi, oy birliği oy çokluğu gibi konularda çıkması bekleniyordu ama daha o noktaya gelinmeden komisyon çalışması sona erdi.  

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;