Türkiye Süper Ligi
Tekrar maçı 11 Şubat'ta
Kural hatası nedeniyle tekrarına karar verilen Kasımpaşa-Beşiktaş Süper Lig maçı 11 Şubat Salı günü oynanacak.

tahkim kurulu'nun tekrar oynanması yönünde kararını açıkladığı tartışmalı maç tsi 20:00'de recep tayyip erdoğan stadı'nda oynanacak.
15'inci hafta karşılaşmasının 30'ncu dakikasındaki beşiktaş atağında kasımpaşalı ryan donk, elindeki topu hugo almeida'nın ayağındaki topa atarak oyunu kesmiş, ayrıca bir taraftar sahaya girerek manuel fernandes'e saldırmıştı.
karşılaşmanın ardından beşiktaş maçın tekrarlanması için federasyona itirazda bulunmuş, federasyon da kural hatası yapıldığı gerekçesiyle bu yönde karar vermişti.
bunun üzerine her iki takım da tahkim kurulu'na başvurdu. kasımpaşa maçın tekrarına itiraz etti. beşiktaş ise maç sonucunun hükmen 3-0 kendi lehine tescil edilmesini istedi.
ancak kurul, federasyonun kararını haklı buldu, her iki kulübün de talebini oybirliğiyle reddetti.
kasımpaşa, beşiktaş'ı ağırladığı maçı 2-1 kazanmıştı.
sadece üç maç tekrarlandı
türkiye'nin en üst düzeydeki futbol liginin 55 yıllık tarihinde, kural hatasından dolayı üç maç tekrar edildi.
1994-1995 sezonunda gaziantepspor-denizlispor, 2003-2004 sezonunda fenerbahçe-çaykur rizespor ve 2004-2005 sezonunda beşiktaş-gençlerbirliği maçları, "kural hatası" nedeniyle tekrar oynatıldı.
gaziantep'teki maçta ev sahibi ekip, bir ofsayt atışını rakip sahadan kullanmış, saracoğlu'nda hakem ali aydın 86. dakikada ikinci sarı kartı gösterdiği çaykur rizesporlu futbolcu gustavo victoria'ya kırmızı kart göstermemişti.
inönü stadı'nda oynanan maçta ise hakem kuddusi müftüoğlu, 1-1 biten maçta, gençlerbirliği'nin serbest vuruştan attığı gol sırasında, önce oyunu başlatmak için ilk düdüğü, daha sonra beşiktaşlı tayfur havutçu'nun barajı ihlal ettiği gerekçesiyle ikinci düdüğü çaldı. pozisyonun devamında top kaleye gidince üçüncü bir düdük daha çalan müftüoğlu, kural hatasına neden oldu.
kaynak: ajanslar
Yorumlar