Kürt sorunu

Temizöz'e 'faili meçhuller'den tahliye

Cizre'de 1993-95 yılları arasında işlenen 20 faili meçhul cinayetten yargılanan emekli Albay Temizöz'ün, beş yıl tutuklu kaldığı için tahliyesine karar verildi. Ama cezaevinden çıkamayacak.

Konular: Faili meçhuller
Albay Cemal Temizöz, son olarak Kayseri İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütüyordu. AA

cemal temizöz, tutukluluk süresini beş yıla indiren ve özel yetkili mahkemelerin görevlerine son veren yasadan yararlandı. ancak balyoz davasından 18 yıl hüküm giydiği için cezaevinden çıkamayacak.

emekli albay temizöz, şırnak'ın cizre ilçesinde 1993-95 yıllarında işlenen 20 faili meçhul cinayetten beş kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyordu. özel yetkili mahkemelerin görevlerinin sona ermesinin ardından diyarbakır 6. ağır ceza mahkemesi, dosyayı, davaya konu olay yeri olduğu gerekçesiyle şırnak'a gönderdi.

şırnak ağır ceza mahkemesi dosyayı inceledi. mahkeme heyeti, yapılan tensip duruşmasında, 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada, 5 yıllık tutukluluk süresi dolduğu gerekçesiyle sanıklardan cemal temizöz'ün tahliyesine karar verdi. 

davada tek tutuklu sanık kaldı

davanın müdahil avukatlarından diyarbakır barosu başkanı tahir elçi, tahliye taleplerinin diyarbakır 2. ağır ceza mahkemesi'nce değerlendirildiğini hatırlattı. elçi, dosyanın şırnak'a gitmeden önce tahliye taleplerini inceleyen diyarbakır 2. ağır ceza mahkemesi'nin sanıklardan adem yakin'ın 5 yıllık tutukluluk süresini doldurduğu gerekçesiyle tahliyesine karar verdiğini belirtti. tahir elçi, "aynı mahkeme, bir süre önce diyarbakır kck davasında 91 tutuklu sanığın tahliye talebini 'örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri' gerekçesiyle reddetmişti. ancak aynı mahkeme, duruşmada 'insanları kıl testere ile kestim' diyen sanığın tahliyesini uygun gördü. bu da mahkeme heyetinin kck davasını bakışını ortaya koymaktadır" sözleriyle de tahliyelere tepkisini dile getirdi. 

temizöz ve yakin'in tahliyesinin ardından 8 sanıklı davada burhanettin kıyak dışında tutuklu sanık kalmadı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;