Afrika
Trablus'ta milislerden saldırı
Kaddafi rejiminin ardından güvenlik zaafiyetini aşamayan ülkede, silahlı gruplar İstihbarat Merkezi'ni hedef aldı.
Haberin Öne Çıkanları
Ağır silahlar kullanıldı
Bina yağmalandı
İstikrarsızlık sürüyor

arap baharı'nın etkisiyle geçtiğimiz yıl iktidar değişikliği yaşanan libya'da, silahlı gruplar üzerinde kontrol sağlanamıyor. son olarak milis gruplar, başkent trablus'ta istihbarat merkezi binasına saldırdı. roketler ve ağır silahların kullanıldığı saldırıda beş kişi yaralandı.
zaviye caddesi’ndeki binayı hedef alan milislere içerideki güvenlik güçleri karşılık verdi. geç saatlere kadar süren çatışmada binada hasar meydana geldi, içerideki malzemeler yağmalandı ve tahrip edildi.
milislerteki silahların toplanamadığı libya'da, güvenlik alanında istikrarsızlık sürüyor. bu sorun, yeni kurulan ali zeydan hükümeti'nin önündeki en büyük engel olarak gösteriliyor.
ülkede sadece başkent trablus'ta değil, bingazi'de de çok sayıda saldırı yaşanıyor.
bingazi, devrik lider muammer kaddafi’ye yönelik mücadelede kilit kentlerden biri olmuştu. kaddafi’nin önde gelen kalelelerinen olan kentte muhalifler ve rejime bağlı birlikler arasında sert çatışmalar yaşanmıştı.
kentte benzer saldırılar son aylarda sık sık yaşanıyor. bu yıl 11 eylül’de abd büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıda büyükelçi chris stevens ve üç diplomatın hayatını kaybetmişti.
binhazi’de eski rejimde önemli görevlerde bulunan yetkililere yönelik cinayet olaylarına da sıklıkla rastlanıyor. libya ordusu ekim ayında kenti kaddafi yandaşlarından ve aşırı islamcılardan temizlemek için bombalamıştı.
Yorumlar