Donald Trump

Trump: Gazetecileri duymadım

ABD Başkanı Trump, Almanya Başbakanı Merkel'in Washington ziyaretinde gazetecilerin el sıkışmaları çağrısına yanıt vermeyişine ilişkin, gazetecileri duymadığını söyledi, gün içinde Merkel'in elini 5 kez sıktığını ekledi.

abd başkanı donald trump, almanya başbakanı angela merkel'in 17 mart'taki washington ziyaretinde yaşanan ek sıkışma krizine ilişkin konuştu. ikili görüşme sonrası gazetecilerin klasik el sıkışma pozu talebine rağmen trump, misafiri merkel'in elini sıkmamıştı. üstelik almanya başbakanı eğilerek yavaşça kendisine 'el sıkışmak isteyip istemediğini' sormuştu.

trump, olaydan günler sonra yaptığı açıklamada, gazetecilerin talebini duymadığını söyledi. financial times'ta yayınlanan özel mülakata göre trump, görüşmeyi 'harika' olarak niteleyip, "kendisini gerçekten sevdim. o da bana aynısını söyledi" dedi. trump, "elini o gün beş kez sıkmıştım ve sonra koltuklara oturmaya geçtik. sanırım orada gazetecilerin seslendiğini duymamışım" diye devam etti.

alman şansölyesini ilk kez ülkesinde ağırlayan başkan trump, görüşme sonrası açıklamasında, "merkel'e nato için desteğimizi yeniden dile getirdim ayrıca müttefiklerimizin  kendi üstlerine düşen kısmı ödemeleri gerektiğini anımsattım" demişti.

abd tarafı için görüşmenin ana gündem maddesi olan nato'ya maddi katkı konusuna dair görüşme sonrası spekülasyonlar arasında, trump'ın merkel'e 300 milyar euro tutarında 'nato faturası' takdim ettiği, bunun üzerine tartışma yaşandığı da vardı. beyaz saray bu spekülasyonu sertçe reddetmişti.

kaynak: financial times

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;