Türkiye

TSK'dan casusluk açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, bir yılı aşkın süredir devam eden davada, 'hiçbir askeri personelin söz konusu suçtan tutuklanmadığını' açıkladı.

Haberin Öne Çıkanları

CHP'den suçlama

'Anayasaya aykırı'

'TSK yıpratılıyor'

Davada bazı subayların şantaj yoluyla bazı bilgi ve belgeleri ele geçirdikleri ve öne sürülüyor. [AA]

genelkurmay başkanlığı, izmir cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen 'askeri casusluk' soruşturması kapsamında bugüne kadar hiçbir tsk personelinin tutuklanmadığını duyurdu.

anamuhalefet chp tarafından hazırlanan ‘tsk’nın 400 casusu farketmemesi’ ile ilgili raporun ardından genelkurmay başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, “tutuklama kararlarından, personelin örgüt üyeliği, gizli bilgi ve belge bulundurmak suçlarından dolayı tutuklanmalarına karar verildiği anlaşılmaktadır.” ifadesi kullanıldı.

açıklamada, soruşturmanın gizliliği sebebiyle hakkında işlem yapılan tsk personelinin gizli belgeleri elde edip etmedikleri, etmişler ise hangi personelin hangi tarihte hangi belgeleri elde ettikleri, bu belgeleri hangi maksatla bulundurdukları konularında genelkurmay başkanlığı'nda bilgi ya da belge bulunmadığı kaydedildi.

genelkurmay başkanlığı, henüz soruşturma tamamlanmamış iken 400 personelin casus olarak yansıtılmasının, her şeyden önce ilgili personel bakımından anayasa ile güvence altına alınan masumiyet karinesine aykırılık teşkil ettiğini kaydetti.

'tsk yıpratılıyor'

açıklamada, terörle mücadelenin yoğun olarak devam ettiği bir ortamda ilgili-ilgisiz her olgunun tsk'nın ve personelinin yıpratılması amacıyla kullanılmasından üzüntü duyulduğu da ifade edildi.

istanbul ve izmir’deki ‘askeri casusluk, şantaj ve fuhuş’ suçlamasıyla açılan davalara ilişkin chp'nin incelemelerini içeren raporda, “eğer tsk bugüne kadar bu 400 casusu bilmiyordu ise tek suçlu genelkurmay başkanlığıdır” denilerek, genelkurmay başkanı orgeneral necdet özel’in istifa etmesi gerektiği belirtilmişti.

20 nisan 2011 tarihinde görülmeye başlanan davada, şüphelilerin türk silahlı kuvvetleri’nde görevli bazı subayların fuhuş görüntülerini gizlice kaydederek, şantaj yoluyla bazı bilgi ve belgeleri ele geçirdikleri öne sürülüyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;