Avrupa
Tümör için 35 günde 35 maraton koştu
Beyin tümörüne erken teşhis farkındalığını yaratmak için koşan Amy Hughes kadınlar dünya rekorunu kırdı. Hughes, 35 günde 35 farklı şehirde 35 maraton koştu.

bir arkadaşının kızına beyin tümörü tanısı konulduğunda yardım etmek için koşma kararı alan amy hughes, 35 günde 35 şehirde 35 maraton koşarak dünya rekoru kırdı.
erkeklerin 53 günde 53 şehirde 53 maraton rekorunu kırmak isteyen 26 yaşındaki hughes, kazanacağı 86 bin doları isabelle lottie vakfı'na bağışlayacağını söyledi. vakfın amacı, çocuk ve gençleri beyin tümörü hakkında bilinçlendirmek ve hastalara yardımda bulunmak.
hasta ailelerin desteğe ihtiyacı olduğunu belirten hughes, ”en tepeye sürünerek çıktım ve ağladım. koşumu tamamlarken muhteşem bir işe imza attığımı ve insanlara güzel şeyler yapmaları için ilham verdiğimi hissettim “ dedi.
beyin tümörleri en sık 9 yaş ve 55 yaş üstünde görülen tümörlerdir. erkeklerde ve kadınlarda eşit oranlarda görülebilen bu tümörler, kafatası içinde büyüyerek beyne baskı yapıyor ve kişiden kişiye değişebilen farklı işlev bozukluklarına neden oluyor.
kaynak: the isabelle lottie foundation
Yorumlar