Tunus

Tunus'ta saldırı: 38 ölü

Tunus'un turistik Susa kentindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 38'e yükseldi. Saldırıyı IŞİD üstlenirken Sağlık Bakanlığı, ölenler arasında çok sayıda İngiliz turist bulunduğunu açıkladı.

Konular: Ortadoğu, Tunus
Olayla ilgili olduğu düşünülen bir kişi gözaltına alınırken çevredekiler adama tepki gösterdi. [Fotoğraf: Reuters]

saldırı tunus'un turizm merkezlerinden susa kentindeki otele düzenlendi. tunus sağlık bakanlığı en az 38 kişinin öldüğünü, 39 kişinin de yaralandığını duyurdu. yaralılardan bazılarının sağlık durumu kritik. saldırının gerçekleştiği otel, 565 müşterisinin çoğunun ingiltere ve orta avrupa ülkelerinden geldiğini açıkladı. kimlik belirleme çalışmaları sürerken şimdiye kadar ölenler arasında 8 ingiliz, 1 belçikalı ve 1 alman turistin bulunduğu açıklandı. yaralanan 39 kişi arasında da bu üç ülkenin vatandaşları bulunuyor. ingiltere başbakanı david cameron da “ingiliz halkı çok sayıda cenazeyi karşılamaya hazır olmalı” açıklamasını yaptı. saldırıyı işid üstlendi.

al jazeera'ye konuşan kaynaklar bir saldırganın öldürüldüğünü, olayla ilgisi olduğu tahmin edilen bir kişinin de yakalandığını belirtti. al jazeera muhabirinin görgü tanıklarına dayandırarak aktardıklarına göre, kalaşnikoflu saldırgan bir plaj şemsiyesinin altına gizlenerek etrafa ateş açtı.

tunus içişleri bakanlığı’nın güvenlik işlerinden sorumlu devlet kâtibi refik şeli, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, saldırıyı düzenleyen kişinin kayravan kentinden tunuslu bir öğrenci olduğunu söyledi.

yerel basında yer alan haberlerde de makineli tüfek ve el bombası kullanan saldırganın önce sahil kenarındaki turistlere saldırdığı, daha sonra da otelin ana kapısına doğru ilerlediği iddia edildi.

başkent tunus'taki ulusal bardo müzesi'ne 18 mart çarşamba günü düzenlenen ve işid’in üstlendiği saldırıda 20'si turist, biri güvenlik görevlisi, ikisi saldırgan 23 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;