Tunus

Tunus'ta Sibsi ve Marzuki ikinci turda

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimi resmi sonuçlarına göre yüzde 39 oy alan Sibsi ile, yüzde 33 oy alan Marzuki ikinci tura kaldı. İkinci tur Aralık ayında.

Konular: Tunus, Ortadoğu
Tunus'ta resmi sonuçlar YSK tarafından basın toplantısıyla duyuruldu. [Fotoğraf: Reuters]

tunus'ta yüksek seçim kurulu (ysk), cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur sonuçlarını açıkladı.

yüksek seçim kurulu, cumhurbaşkanlığı seçiminde, nida tunus partisi lideri el-baci kaid sibsi'nin yüzde 39,4 oy aldığını, mevcut cumhurbaşkanı muhammed munsif marzuki'nin ise yüzde 33,4'le onu takip ettiğini açıkladı.

ysk, aralık ayında gerçekleşecek ikinci tur seçiminde yarışacak sibsi'nin, ilk turda, 1 milyon 289 bin, marzuki'nin ise 1 milyon 92 bin oy aldığına belirtti.

ysk'ya göre, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda 3 milyon 267 bin 569 tunuslu seçmen oy kullandı.

seçimin aralık ayında düzenlenmesi öngörülen ikinci turunda, cumhurbaşkanı marzuki ile parlamento seçiminde en çok oyu alan nida tunus partisi genel başkanı sibsi'nin yarışması bekleniyor.

bağımsız yüksek seçim kurulu, seçime katılımın ülke içinde yüzde 53,73, yurt dışında yüzde 27 olduğunu duyurmuştu.

5 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu tunus'ta, cumhurbaşkanlığı için 27 adayın yarışacağı belirtilmişti. daha sonra 5 adayın çekildiği açıklanmış, ancak bu kişilerin oy pusulalarında isimleri kaldırılmamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;