Tunus'ta silahlı gruplara darbe | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve analizler

Tunus

Tunus'ta silahlı gruplara darbe

Tunus Savunma Bakanlığı, ordunun Kasrin kentindeki Şabani Dağı'nın çok büyük kısmını ele geçirdiğini açıkladı. Ordu birlikleri bölgede radikal silahlı gruplara karşı operasyonunu sürdürüyor.

Konular: Ortadoğu, Tunus
Tunus ordusu Cezayir sınırı yakınlarındaki Şabani Dağı'nda askeri operasyonlarını sürdürüyor. [Fotoğraf: Al Jazeera]

tunus savunma bakanlığı, ordunun kasrin kentinde bulunan şabani dağı'nın ‘nerdeyse tamamını’ ele geçirdiğini açıkladı. 

al jazeera’ye konuşan ordu sözcüsü tevfik rahmuni, ordunun bölgenin strajik noktalarını ele geçirdiğini dolayısıyla tüm bölgeyi kontrol altına alabilecek konuma geldiğini açıkladı.

rahmuni, radikal milislerin dağıldığını ve büyük bir kısmının cezayir’e kaçmaya çalıştını ifade etti. rahmuni cezayir'in silahlı gruplara karşı operasyonlarını sürdürdüğünü söyledi.

savunma bakanlığı, cuma günü şabani bölgesinde tarama görevini yaparken mayın patlaması sonucunda iki askerin öldüğünü, beş askeri yaralandığını açıklamıştı.

iki askerin cenaze törenlerinde konuşan cumhurbaşkanı munsif marzuki, tunus halk devriminin bazı iç ve dış güçler tarafından hedef alındığını söyledi.

'ikinci kurtuluş savaşı'

marzuki, 'terörle mücadelenin ikinci kurtuluş savaşı niteliği taşıdığını, uzun ve zor bir savaş olacağını' belirtti.

tunus güvenlik güçleri, cezayir sınırlarına yakın olan şabani bölgesinde aylardır radikal silahlı gruplarla mücadele ediyor. ordunun, uçak, tank ve füze kullanarak milislerin birçok stratejik yerini bombaladığı belirtiliyor.

radikal silahlı gruplar, geçici hükümetin karşılaştığı en büyük zorluklarından biri olarak görülüyor. libya’daki güvenlik sorunundan faydalanan silahlı grupların askeri eğitimlerini ise libya’da gördüğü tahmin ediliyor.

tunus yetkilileri, tunus’ta suikast planlamakla suçlanan ve libya’dan geldiği tespit edilen sekiz kişinin tutuklandığını açıklamıştı.

libya sınırında da güvenlik önlemlerini artıran tunus, vatandaşlarına libya'da yaşanan olaylardan dolayı bu ülkeye gitmemeleri çağrısında bulunmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;