Tunus
Tunus'ta yabancı savaşçılara gözaltı
Tunus'ta aralarında Suriye'deki savaştan gelenlerin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Yetkilere göre, gözaltına alınan resmi binalara saldırı planlıyordu.

reuters haber ajansına konuşan içişleri bakanlığı sözcüsü muhammed ali aroui, "terörle mücadele güçleri içinde içişleri bakanlığı, güvenlik kuruluşlarının da bulunduğu kritik kurumlara saldırı planlarını başarısızlığa uğratmıştır" dedi.
aroui, gözaltına alınan kişiler arasında suriye'den dönen yabancı savaşçıların da bulunduğunu belirtti.
aroui ayrıca, tunus ve cezayirli milislerle ordu güçleri arasında cezayir sınırı yakınlarında çatışma çıktığını, bazılarını öldürüldüğünü ve opersyonun devam ettiğini aktardı.
tunus resmi haber ajansı tap'ın da doğruladığı habere göre silahlı gruplar bölgedeki ulusal birlik muhafızları ve polis kışlasını hedef aldı.
suriye'deki tunuslu yabancı savaşçı sayısının 3 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. bunlardan birkaç yüzü ülkesine geri dönerken bir kısmı ise yakalandı ve gözaltına aldı.
tunus'ta 2011 yılında gerçekleşen ayaklanmaların ardından ülkede güvenlik noktasında sorunlar yaşanıyor. son yapılan seçimlerin ardından ülke demokratik geçişi tamamlamaya çalışırken ülkede son yıllarda süren istikrarsızlık en büyük gelir kapısı olan turizmi ve dolayısıyla da ekonomiyi etkiliyor. nahda ve nida tunus partilerinin yer aldığı koalisyonun temel amaçlarından biri de şiddet olaylarının önüne geçerek ülkede istikrarı sağlamak ve ekonomiyi daha iyi bir seviyeye getirmek.
kaynak: al jazeera ve reuters
Yorumlar