Gazze
Türk Kızılayı Gazze'ye giriyor
Mısır hükümeti ile uzun süredir görüşme halinde olan Türk Kızılayı, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye insani yardım malzemesi sevk etme onayı aldı. Sınır kapısından sadece Türk Kızılayı’nın yardımlarının geçişine izin verilecek.

geçtiğimiz günlerde gazze’ye hava yolu ile 20 ton ilaç ve tıbbi malzeme ulaştıran, yerelden temin ettiği gıda malzemelerini binlerce ihtiyaç sahibine dağıtan türk kızılayı, bölgeye yardımların daha hızlı ulaşabilmesi için de girişimlerini sürdürdü. çatışmaların başladığı ilk günden itibaren mısır dışişleri bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerini sürdüren türk kızılayı, filistin’in dünya ile bağlantısını kuran en önemli kapısı olan refah’ın açılmasını sağladı.
insani yardımın türk kızılayı aracılığıyla gazze’ye ulaştırılabileceğini mısır dışişleri bakanlığı şöyle bildirdi:
“mısır arap cumhuriyeti dışişleri bakanlığı (filistin işlerinden sorumlu dışişleri bakan yardımcılığı) sağlık ve ihtiyaç maddelerinden oluşan insani yardım malzemelerinin refah geçiş kapısı yoluyla gazze’ye gönderilmesi için gereken izinlerin verildiğini bildirmekten şeref duyar”.
sevkiyatlar başlıyor
refah kapısı’ndan geçişe izin verilmesinin hemen ardından insani yardım malzemesi teminine başlayan türk kızılayı, en kısa sürede ilk sevkiyatını gerçekleştirecek.
ilerleyen günlerde daha fazla yardım malzemesinin gazze’ye geçişini sağlayacak olan türk kızılayı, diğer taraftan gazze ve kudüs’te bulunan ekipleri aracılığıyla da çalışmalarını sürdürüyor.
kaynak: türk kızılayı
Yorumlar